Συμφωνία των Πρεσπών: Ο Κοτζιάς… γιορτάζει την πρώτη επέτειο με Ντιμιτρόφ!


Πριν από ακριβώς έναν χρόνο, Ελλάδα και Σκόπια υπέγραφαν την Συμφωνία των Πρεσπών, σε μια τελετή στο χωριό Ψαράδες, στις Πρέσπες.

Μια «υπογραφή» που… γέννησε την Βόρεια Μακεδονία, με το όλο ζήτημα να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για μήνες, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση, την ώρα που η κυβέρνηση μιλούσε – και εξακολουθεί φυσικά να μιλά- για ιστορικό βήμα με γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον.

Την πρώτη επέτειο από την υπογραφή της συμφωνίας, λοιπόν, δεν ξέχασε βεβαίως ο Νίκος Κοτζιάς. Ο -τότε- υπουργός Εξωτερικών της χώρας, ο οποίος με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νίκολα Ντιμιτρόφ, συνέβαλαν τα μέγιστα για να φτάσει στις… υπογραφές η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Νίκος Κοτζιάς έχει αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία που δείχνει τον ίδιο και τον κ. Ντιμιτρόφ, γράφοντας στην λεζάντα: «Ένας χρόνος φίλε μου, Νίκολα Ντιμιτρόφ».

Από την πλευρά του, ο ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας αναδημοσίευσε την ανάρτηση του Νίκου Κοτζιά, ενώ κάτω από την ανάρτηση του Έλληνα πρώην υπουργού Εξωτερικών, σχολίασε: «Γράψαμε ιστορία σκεφτόμενοι το μέλλον φίλε μου«!

Συμφωνία των Πρεσπών: «Έγιναν θετικά βήματα στα Δυτικά Βαλκάνια» λέει η Μογκερίνι

Την ίδια ώρα και με την ευκαιρία της πρώτης επετείου από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία, η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα να αρχίσω με κάτι θετικό, επειδή σήμερα κλείνει ακριβώς ένας χρόνος από την υπογραφή της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία. Και πιστεύω πως πρέπει να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας τη δύναμη της ηγεσίας και του θάρρους, και τα θετικά βήματα που έγιναν στα Δυτικά Βαλκάνια και ελπίζω πως τα κράτη μέλη θα θυμηθούν αυτά τα βήματα προς τα εμπρός, ιδιαίτερα τις ερχόμενες ημέρες, όταν πρόκειται να ληφθεί μια σημαντική απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τόσο για την Αλβανία όσο και για τη Βόρεια Μακεδονία. Ελπίζω και πιστεύω ότι αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ