Παυλόπουλος: «Νίπτει τας χείρας του» για τις αλλαγές στην Δικαιοσύνη!Με μία… Σολωμόντεια λύση, επέλεξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, να «απεγκλωβιστεί» από το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ορίσει τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Ενώ αύριο, Δευτέρα 01.07.2019, θα έπρεπε ο Προκόπης Παυλόπουλος να αποφασίσει τι θα κάνει με το θέμα αυτό, αν δηλαδή θα υπογράψει τα Προεδρικά Διατάγματα για την επιλογή της νέας ηγεσίας στον Άρειο Πάγο, τα οποία «έφερε» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι πληροφορίες του newsit.gr λένε ότι επέλεξε να τα κρατήσει στο… συρτάρι του.

Οι τρεις επιλογές που είχε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Προκόπης Παυλόπουλος την τελευταία εβδομάδα είχε αλλεπάλληλες επαφές με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρας, ούτως ώστε να του εξηγήσει την στάση του.

Οι επιλογές του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν στην πραγματικότητα τρεις

Η πρώτη, ήταν να υπογράψει την απόφαση για τις αλλαγές στην Δικαιοσύνη, γεγονός ωστόσο που δεν το ήθελε, καθώς θα θεωρείτο σαν μια άμεση παρέμβαση μόλις λίγες ημέρες πριν τις εκλογές…

Η δεύτερη, ήταν να επιστρέψει πίσω στο Μέγαρο Μαξίμου τη σχετική απόφαση του πρωθυπουργού. Ούτε όμως και αυτή την κίνησε ήθελε να κάνει, καθώς θα θεωρείτο ως μία προσβλητική κίνηση στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.

Έτσι, οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως ο Προκόπης Παυλόπουλος επέλεξε να κρατήσει… στο συρτάρι του τη σχετική απόφαση, κάτι που σημαίνει πως τις όποιες εξελίξεις θα «τρέξει» η επόμενη κυβέρνηση, μετά τις εθνικές εκλογές.

Πλήγμα για την κυβέρνηση η επιλογή που κάνει ο Παυλόπουλος

Παυλόπουλος

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η απόφαση αυτή δεν είναι… η καλύτερη δυνατή για την κυβέρνηση. Δεν είναι βέβαια η χειρότερη, καθώς όπως προαναφέρθηκε η χειρότερη θα ήταν να επέστρεφε ο ΠτΔ τα διατάγματα ανυπόγραφα, ωστόσο είναι μια εξέλιξη που σίγουρα προκαλεί «πονοκεφάλους» στο Μαξίμου.

Κι αυτό διότι το όλο ζήτημα «σηκώθηκε ψηλά» από την αντιπολίτευση, με σαφείς κατηγορίες ενάντια στην κυβέρνηση για απόπειρα επιβολής αλλαγών στην Δικαιοσύνη προς το «συμφέρον» της.

Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου

Newsit.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ