Γιάννης Πρετεντέρης: «Μητσοτάκης, ο ισχυρότερος πρωθυπουργός μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου, το 1981»


Γιάννης Πρετεντέρης: «Μητσοτάκης, ο ισχυρότερος πρωθυπουργός μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου, το 1981».

Όπως γράφει χαρακτηριστικά στη στήλη του ο δημοσιογράφος για να επιχειρηματολογήσει υπέρ της άποψής του: «Όλες οι εξουσίες είναι στα χέρια του, το τοπίο μοιάζει απόλυτα καθαρό, η ατζέντα δεν κρύβει ανυπέρβλητες δυσκολίες και ουσιαστικά αντιπολίτευση δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει σύντομα».

Και συνεχίζει ο Γιάννης Πρετεντέρης, επισημαίνοντας- μεταξύ άλλων- πως «ο Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρωθυπουργός από το 1974 που επικράτησε χωρίς μεγάλα λόγια και αβάσιμες υποσχέσεις. Αυτό θα το εξαργυρώσει. Ακόμη κι έτσι όμως, η ισχύς στην πολιτική είναι παροδικό μέγεθος. Το ζητούμενο είναι να την ανανεώνεις συνεχώς και κατά προτίμηση σε καινούρια βάση. Από την πείρα μου μπορώ να πω ότι αυτό είναι το δυσκολότερο πράγμα για έναν Πρωθυπουργό. Αφενός επειδή κάθε περίοδος έχει «γεγονότα» – εκείνα που ο Χάρολντ Μακμίλαν θεωρούσε ότι αποτελούν το χειρότερο εχθρό κάθε κυβέρνησης… Να το πω καθαρά: Η διαχείριση των γεγονότων είναι κορυφαίο ζήτημα για κάθε ηγεσία».

https://www.enimerotiko.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας