Ο ΕΟΦ απαγόρευσε δεκάδες καλλυντικά - Όλη η λίστα με τα προϊόνταΣε απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης δεκάδων καλλυντικών προϊόντων ως προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, προχώρησε ο ΕΟΦ.

 

Η λίστα περιλαμβάνει προϊόντα μακιγιάζ, κρέμες και διάφορα άλλα. 


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΦ για τα καλλυντικά όπως εκδόθηκε στην σημερινή απόφαση:


«Ο ΕΟΦ αποφασίζει την απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης συνολικά 31 καλλυντικών προϊόντων που περιλαμβάνονται στο συνημμένο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ και σύμφωνα με τις αναφορές-κοινοποιήσεις με αρ. αναφοράς 23, 24, 27, 28, 29, 30, 31, 33/ 2018 για λόγους ποιότητας και παρουσίασης. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Οι εταιρείες που πραγματοποιούν τη διακίνηση των προϊόντων στην Ελληνική Αγορά οφείλουν να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες των προϊόντων για την εφαρμογή της σε εύλογο χρονικό διάστημα. Συγχρόνως, πρέπει να ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΦ, ενώ τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών θέτοντας στα υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλη τη λίστα και ΕΔΩ


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ