Η παροιμία λέει : “ο ψεύτης και ο κλέφτης …”Περιφερειακός Σύμβουλος “αντιγράφει” δελτίο τύπου Βουλευτή και το παρουσιάζει για δικό του . Παράλληλα καπηλεύεται την μελέτη του και τις επαφές του σε ότι γράφει ακόμα και τις ευχαριστίες.

Δεν είναι μόνο ότι εκθέτει τον βουλευτή Κοζάνης κύριο Γιώργο Αμανατίδη δεν είναι μόνο ότι εκθέτει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο δεν ήξερε τι να απαντήσει όταν έγινε ερώτηση για τις πέντε περιοχές των Γρεβενών που εντάχθηκαν αλλά φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας , κ. Γιώργο Κασαπίδη που τον εμπιστεύτηκε στο ψηφοδέλτιο του.

Σκεφτείτε άμα γίνει και αντι περιφερειάρχης τι απατεωνιές έχει να σκαρώσει έτσι όπως το πάει….

Εξαπάτησε τους δημοσιογράφους του Πρωινού Λόγου Κοζάνης και συγκεκριμένα την κυρία Ιωάννα Παπαδημητρίου που μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μας ενημέρωσε ότι άλλαξε και κατέβασε την ανάρτηση του γιατί συνομίλησε με τον βουλευτή Κοζάνης κύριο Αμανατίδη Γιώργο ο οποιός δείτε τι δημοσίευσε μια μόλις ημέρα πριν από τον “περιφερειακό” σύμβουλο.

Γ. Αμανατίδης: Υπαγωγή Τοπικών Κοινοτήτων Δήμων Βοΐου και Γρεβενών στο καθεστώς των περιοχών που πλήττονται από Ειδικά Μειονεκτήματα

Η ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος που προκύπτει λόγω απένταξης Τοπικών Κοινοτήτων από τον κατάλογο των περιοχών που πλήττονται από Ειδικά Μειονεκτήματα, τέθηκε για πρώτη φορά κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), κ. Σκρέκα Κων/νου, στη Σιάτιστα.

Η απένταξη 12 οικισμών του Δήμου Βοΐου και 5 οικισμών του Δήμου Γρεβενών από τις ορεινές περιοχές και τις περιοχές που αντιμετωπίζουν φυσικά μειονεκτήματα, που έγινε το 2018, θα οδηγήσει:

  • στη μείωση των καταβαλλόμενων ενισχύσεων στους αγρότες των οικισμών αυτών και επομένως στην αποστέρηση οικονομικών πόρων και, πιθανά στο μέλλον
  • στον αποκλεισμό τους από τα ειδικά καθεστώτα ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής περιοχών της χώρας μας

Σημαντικό επίσης είναι και το γεγονός ότι παρόμοιες αλλαγές γίνονται συνήθως μετά από αρκετά χρόνια.

Για άρση της παραπάνω αδικίας ξεκίνησε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο, μια συστηματική προσπάθεια αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό τη συνέπεια λόγων και πράξεων.

Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάστηκε, με ευθύνη μου και αδαπάνως για τους Δήμους Βοΐου και Γρεβενών, εξειδικευμένη έκθεση τεκμηρίωσης βάσει των απαιτήσεων και συμφωνήθηκε η μεθοδολογία προώθησής της στα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα.

Πράγματι στη συνάντηση που έγινε στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 20/02/2020 οι παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έθεσαν το υπόψη θέμα στους εκπροσώπους της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας.  Αφού έγινε αποδεκτό, συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση της αλλαγής στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας και την οριστική έγκρισή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με την ευκαιρία αυτή αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υπουργό κ. Μ. Βορίδη, Υφυπουργό κ. Κ. Σκρέκα και Γενικό Γραμματέα κ. Κ. Μπαγινέτα) και τα στελέχη του Υπουργείου που πίστεψαν και στήριξαν στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την υποβληθείσα πρόταση τεκμηρίωσης από μέρους μου.

Οι λόγοι που καθιστούν σημαντική τη νέα αυτή εξέλιξη αναφέρθηκαν προηγούμενα.

Εξίσου σημαντικό όμως είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι δηλαδή η αντιστοίχιση λόγων και έργων αποτυπώνει την ορθή έκφραση της πολιτικής προς όφελος του πολίτη.

Γιώργος Αμανατίδης

Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΔ

ΣΗΜ: Το παρόν Δελτίο Τύπου είχε προγραμματιστεί να δημοσιοποιηθεί σε επίκαιρη ημερομηνία αλλά, λόγω των γνωστών θεμάτων του κορωνοϊού που αφορούν στην περιοχή του Βοΐου, εκτιμήθηκε ότι θα πρέπει να αναβληθεί. Η άρση της καραντίνας που έγινε σήμερα δημιουργεί πιο θετική ψυχολογία για τα θέματα που αφορούν στην περιοχή αυτή.

Εκτιμώ δε ότι τα προβλήματα που προκάλεσε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο η πανδημία του κορωνοϊού δεν θα επηρεάσουν τη διαδικασία που συμφωνήθηκε

 

 Χειροκροτήστε τον αντιγραφέα κύριο στον οποίο τέσσερις νομοί όπως Γρεβενών Κοζάνης Καστοριάς και Φλώρινας εμπιστεύτηκαν την δύναμή τους δηλαδή την ψήφο τους :

 

Αθανάσιος Φωλίνας: «Ένταξη τοπικών κοινοτήτων Δήμου Γρεβενών στο καθεστώς των περιοχών με ειδικά μειονεκτήματα»

10:53πμ, Τρίτη 7/04/2020 | ΓρεβενάΚοζάνη

«Από το τέλος του 2018, πέντε τοπικές κοινότητες ( Αγίου Γεωργίου, Κιβωτού, Αηδονιών, Κληματακίου και Ελευθέρου ) της Π.Ε. Γρεβενών τέθηκαν άδικα εκτός των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς και ειδικά μειονεκτήματα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια πολλών κοινοτικών προγραμμάτων και κυρίως της εξισωτικής αποζημίωσης για τους γεωργοκτηνοτρόφους και παράλληλα τον αποκλεισμό των πολιτών αυτών των περιοχών από ενισχύσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αντιλαμβανόμενοι ότι οι συγκεκριμένες αλλαγές πραγματοποιούνται έπειτα από πολλά χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεδομένου όμως ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό για την περιοχή των Γρεβενών αλλά και του Βοΐου, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, διότι στο πλαίσιο της ουσιαστικής και αδιάκοπης συνεργασίας με τον βουλευτή Κοζάνης κ. Αμανατίδη Γεώργιο και το Πανεπιστήμιο Πατρών, παρουσιάσαμε μια μελέτη στα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την διόρθωση αυτής της αδικίας, για τους οικισμούς αυτούς της περιοχής των Γρεβενών και του Βοΐου.

Μετά από μια άοκνη προσπάθεια πολλών μηνών και σημαντικές παρεμβάσεις, βρέθηκε η χρυσή τομή στον κανονισμό, σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΑΤ. Την Πέμπτη 20/2/2020, οι παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρουσίασαν το ζήτημα στις Βρυξέλλες, στην Γενική Διεύθυνση Γεωργίας. Το θέμα έγινε δεκτό από την Επιτροπή και συναποφασίστηκε η ολοκλήρωση του επερχόμενου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) της Ελλάδας και όπως προβλέπεται στη συνέχεια, η οριστική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Μ. Βορίδη, τον Υφυπουργό κ. Κ. Σκρέκα , τον Γενικό Γραμματέα κ Κ. Μπαγινέτα, τον προϊστάμενο Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 κ. Ν. Μανέτα και τα στελέχη του Υπουργείου, τα οποία ακούραστα στήριξαν την συγκεκριμένη προσπάθεια στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης θέλω να αναφερθώ στην ανιδιοτελή προσφορά του καθηγητή κ. Δ. Ψαλτόπουλου του Πανεπιστημίου Πατρών για την προετοιμασία της μελέτης, όπου σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γρεβενών και τον Βουλευτή Κοζάνης κ. Γ. Αμανατίδη, φτάσαμε στο επιδιωκόμενο ευτυχές αποτέλεσμα ένταξης των περιοχών των Γρεβενών και του Βοΐου, μετά από ενάμισι χρόνο συνεχόμενων αγώνων και προσπαθειών.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που οι προσπάθειες και οι αγώνες μας δικαιώνονται, καθώς επίσης για το γεγονός, ότι οι διεθνείς οργανισμοί αναγνωρίζουν τη συστηματική και συλλογική εργασία μας».

Αθανάσιος Μ. Φωλίνας

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Γρεβενών – Γεωπόνος Αγροτικού Συνεταιρισμού Γρεβενών

Περιμένουμε επίσημη απάντηση τόσο από το Περιφερειακό όσο και από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας που δεν τον φτάνουν τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει με την πανδημία έχει και τους περιφερειακούς με τα τις φιλοδοξίες τους … Τα συμπεράσματα δικά σας.....

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας