Έντονη κινητικότητα στο Αιγαίο - 15 τουρκικά πολεμικά πλοία βγήκαν από τον ναύσταθμο του Ακσάζ


Τη στιγμή που ο τουρκικός υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδιδε παράνομη NAVTEX για την πραγματοποίηση σεισμολογικών ερευνών από τοΟρούτς Ρέις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στον ναύσταθμο του Ακσάζ, απέναντι από τη Ρόδο παρατηρείτο αυξημένη κινητικότητα από τον τουρκικό Στόλο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, μέχρι τις 4 το απόγευμα της Τρίτης είχαν αποπλεύσει συνολικά 15 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήταν πέντε Φρεγάτες και δέκα μικρότερου μεγέθους, τάξης πυραυλάκατου και κορβέτας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος βρίσκεται ήδη εν πτήσει από την Κύπρο, σύμφωνα με αναφορές κυπριακών ΜΜΕ.

Η κατάσταση μοιάζει αρκετά αντίστοιχη που είχε συμβεί πριν από δύο χρόνια, πάλι με το Oruc Reis συνοδεία δύο τουρκικών πολεμικών, τότε που βρήκε απέναντι του την Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκας, κι ένα υποβρύχιο κλάσης Παπανικολής. Τότε, όπως είχε γράψει το  enikos.gr, οι ενέργειες του πληρώματος της Ελληνικής Φρεγάτας και του κυβερνήτη έκοψαν κάθε επιβουλή των Τούρκων. Ωστόσο, σήμερα, ο απόπλους από τον Ναύσταθμο του Ακσάζ τόσων πλοίων ίσως οδηγήσουν σε μια άνευ προηγούμενου κλιμάκωση.

Πηγή enikos.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας