Χαρδαλιάς: Πρόστιμο 10000 ευρώ για όσους δεν κλείνουν στις 12


Την προγραμματισμένη ενημέρωση, σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Πρόστιμο 10.000 ευρώ για τα μαγαζιά που  δεν κλείνουν τα μεσάνυχτα.

«Από 1η Αυγούστου μέχρι σήμερα στη χώρα είχαμε 961 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, γεγονός που οδήγησε στη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης επιβολής νέων μέτρων, ώστε να ανακοπεί την αυξητική τάση της επιδημίας», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, και ξεκαθάρισε ότι η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για τους εισερχόμενους στη χώρα δεν ισχύει για τα παιδιά μέχρι της ηλικίας των 10 ετών.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι από την 1η Ιουλίου έως την 10η Αυγούστου έχουν πραγματοποιηθεί 266.116 μοριακά τεστ σε 2.162.251 εισερχομένων στη χώρα και διαπιστώθηκαν 508 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού. Από αυτά 164 παραμένουν ενεργά, 243 επέστρεψαν στις χώρες τους, ενώ 101 είναι πλέον μη ενεργοί και παραμένουν στην χώρα μας.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη τήρησης από όλους και των ατομικών μέτρων προστασίας για να μην υπάρξει πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων.

«Από τις 16 Αυγούστου όσοι μπαίνουν στη χώρα από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς θα μπαίνουν σε 7ημερη καραντίνα. Δεν συμπεριλαμβάνονται τα παιδιά μέχρι 10 ετών».

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται συναυλίες και παραστάσεις και συμμετέχοντες με όρθιους

Αναφορικά με το κλείσιμο τα μεσάνυχτα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διευκρίνισε ότι το κατέβασμα των ρολών αφορά τις επιχειρήσεις εστίασης, διάθεσης ποτών, τροφοδοσίας, κέτερινγκ, εκμετάλλευσης κτήματος για κοινωνικές εκδηλώσεις (πχ γάμους) και διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Από το παραπάνω μέτρο, εξαιρούντα τα ντελίβερι και το take away, που δεν αφορά ποτά.

Στους παραβάτες θα μπαίνει σε πρώτη φάση πρόστιμο 10.000 ευρώ και σε περίπτωση δεύτερης παράβασης λουκέτο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας