ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Αυτή είναι η ΜΚΟ πίσω από την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί


Η πρόσφατη απόφαση να μετατραπεί ο Ορθόδοξος Χριστιανικός καθεδρικός ναός της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ήταν μια άλλη σημαντική πρόκληση για τον Ερντογάν, αν και τα αποτελέσματα και ο χρόνος θα δείξουν αν πρόκειται για νίκη.

Ενδιαφέρον έχει όμως πως πίσω από την όλη ιστορία με την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς βρίσκεται μια ΜΚΟ!

Ο Δρ Shimon Samuels, Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων στο Κέντρο Wiesenthal σημείωσε ότι «της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ηγείται μια πολύ ανησυχητική τουρκική ΜΚΟ - το IHH (Διεθνές Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Αρωγής)». Η οργάνωση ήταν υπεύθυνη για τη διοργάνωση ενός ανθρωπιστικού στόλου, που περιελάμβανε δέκα πλοία, με τη σαφή πρόθεση να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό στη Γάζα τον Μάιο του 2010 με την υπόθεση του περιβόητου Μάβι Μαρμαρά.

 

Αναλυτής: Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας βλάπτει την ισότητα των πολιτών στην Τουρκία

 

Στον αντίποδα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας από την Τουρκία σε τζαμί έχει επηρεάσει την έννοια της ίσης ιθαγένειας στη χώρα, σύμφωνα με τον Aykan Erdemir, πρώην αναπληρωτή του τουρκικού κοινοβουλίου και ανώτερο διευθυντή του προγράμματος της Τουρκίας στο Ίδρυμα Άμυνας.

"Ένας από τους μεγαλύτερους αντίκτυπους της μετατροπής της Αγίας Σοφίας από τον Ερντογάν και της ανάπτυξης του τρόπου κατάκτησης θα είναι να γυρίσουμε πίσω το ρολόι της κοσμικότητας και της ίσης ιθαγένειας στην ίδια χώρα όπου αυτό το ιδανικό ξεκίνησε πιο δυνατά στον μουσουλμανικό κόσμο", δήλωσε ο Ερντεμίρ την Κυριακή σε ένα άρθρο που έγραψε στο “National Interest”

"Αυτό θα δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο, που θα ενθαρρύνει τους υπερμαχους όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική", είπε.

Οι θρησκευτικές μειονότητες και η πλειοψηφία των φιλο-κοσμικών μουσουλμάνων στην Τουρκία αισθάνονται υποταγμένες με τις όλο και πιο ισλαμικές πολιτικές του Ερντογάν, ανέφερε ο αναλυτής."Η απλή πράξη υποστήριξης της απόφασης της Αγίας Σοφίας του Atatürk και κατά της μετατροπής του Ερντογάν αρκεί για να υποβιβάσει έναν πολίτη στο καθεστώς ενός ατόμου που χρειάζεται πειθαρχία, αν όχι τιμωρία." Τα φιλοκυβερνητικά μέσα συνεχίζουν να διαδίδουν μηνύματα που επαινούν τις επιτυχημένες διαθρησκευτικές σχέσεις της τουρκικής κυβέρνησης. Ωστόσο, αυτές οι προσπάθειες δεν μπορούν να αναιρέσουν "τη διαρκή ζημιά που έχει κάνει η πολιτική και ρητορική επί του θέματος της Αγίας Σοφίας από την κυβέρνηση του Ερντογάν στην ιδέα της ίσης ιθαγένειας στην Τουρκία και αλλού στις πλειοψηφικές μουσουλμανικές χώρες", δήλωσε ο Ερντεμίρ.

Πηγή: ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Στάθης Παναγιωτόπουλος – «Μίλησε» ο υπολογιστής του – Τα σοκαριστικά ροζ ευρήματα

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ