Γυναίκα με κορονοϊό κόλλησε 27 πελάτες μεγάλης αλυσίδας καφέ – Ποιοι δεν κόλλησαν και γιατί


Για ακόμα μια φορά γεγονότα έρχονται να αποδείξουν ότι η χρήση μάσκας σώζει ζωές και προστατεύει από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με το Bloomberg, στη Νότια Κορέα στις αρχές του μήνα μια γυναίκα πήγε να αγοράσει καφέ από τα Starbucks.

Η γυναίκα είχε κορονοϊό και λίγες ημέρες αργότερα 27 άνθρωποι μετά από ιχνηλάτηση που έγινε βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Υπήρχαν όμως και 4 που βρέθηκαν αρνητικοί. Ήταν οι υπάλληλοι των Starbucks που φορούσαν τις μάσκες τους. 

Αυτό, είναι η απόδειξη ότι η υπόθεση αυτή που καταγράφηκε στις 8 Αυγούστου με την δημιουργία εστίας κορονοϊού πως διασπείρεται ο κορονοϊός σε κλειστούς χώρους και πως με την μάσκα μπορεί να αποτραπεί η μόλυνση των ανθρώπων.

«Φωνάζει από μακριά αυτή η περίπτωση για τον ρόλο που παίζουν οι μάσκες στην προστασία μας από τον κορονοϊό», δήλωσε νοτιοκορεάτης λοιμωξιολόγος. «Οι μάσκες μπορεί να μην μας προστατεύουν στο 100% αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάτι όσο αποτελεσματικό όσο αυτές», είπε ακόμα.

Πηγή 

Newsit.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ

Στάθης Παναγιωτόπουλος – «Μίλησε» ο υπολογιστής του – Τα σοκαριστικά ροζ ευρήματα