Χαρδαλιάς: Το 83% των κρουσμάτων είναι εγχώρια -Η μετάδοση οφείλεται στη μαζική κυκλοφορία και τη μη τήρηση των μέτρων


Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως το 83% των κρουσμάτων είναι εγχώρια, ενώ η μετάδοση οφείλεται στη μαζική κυκλοφορία και τη μη τήρηση των μέτρων.

Ο κ. Κοντοζαμάνης, αναφερόμενος στο εμβόλιο, επιβεβαίωσε με τη σειρά του όσα είπε το πρωί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, πως το εμβόλιο αναμένεται στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο, ενώ διευκρίνισε πως θα υπάρξει προτεραιότητα για το ποιος θα κάνει πρώτος το εμβόλιο.

Και οι δύο πάντως ξεκαθάρισαν σε κάθε τόνο πως κανένα κρούσμα δεν κρύβεται και όλα ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ. Μάλιστα, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένας άλλος αριθμός κρουσμάτων, παρά μόνον ο αριθμός που ανακοινώνει κάθε μέρα ο ΕΟΔΥ». Από την πλευρά του, ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Στην Ελλάδα της φήμης και των fake news θα έπρεπε όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί για θέματα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ατζέντας. Για ποιον λόγο να κρύψει κάποιος κρούσματα; Κανένα κρούσμα δεν κρύβεται».


Τα βασικά σημεία της ενημέρωσης του κ. Χαρδαλιά

Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένα καλό επιδημιολογικό επίπεδο, σε σχέση με άλλες χώρες.
Για Πάρο/Αντίπαρο: Η μη ανακοίνωση συγκεκριμένου αριθμού κρουσμάτων ανά νησί γίνεται για να μην υπάρχει στοχοποίησή τους.
Υπάρχουν κάποιοι που ανιχνεύονται θετικοί στον τόπο κατοικίας τους, αλλά η ιχνηλάτηση οδηγεί σε περιοχές που βρέθηκαν πριν [π.χ. για διακοπές].
Η κατάσταση είναι υπό απόλυτο έλεγχο.
Δεν χρειάζεται πανικός.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται και στα δύο αυτά νησιά.
Ολα τα κρούσματα αναφέρονται. Κανένα εργαστήριο δεν θα ρισκάρει να χάσει την άδειά του ή να του ασκηθούν κακουργηματικές διώξεις.
Σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας η Πολιτική Προστασία έχει πλήρη εικόνα και κάνει όσα χρειάζεται για να διασφαλίσει την υγεία των πολιτών.
Κατηγορηματικά όχι, δεν ευθύνεται ο τουρισμός για την αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα.
83% των κρουσμάτων είναι εγχώρια και συνδέονται με χώρους μαζικής συνάθροισης.
Η μετάδοση του ιού, όπως δείχνουν τα στοιχεία, οφείλεται στη μαζική κυκλοφορία και τη μη τήρηση των μέτρων.
Θα υπάρξει ειδική ενημέρωση για το άνοιγμα των σχολείων.
Απέχουμε πάρα πολύ από τοπικά lockdown.
Σε μητροπολιτικές περιοχές δεν μπορούν να γίνουν περιορισμοί σε επίπεδο δήμων.
Στην Ελλάδα της φήμης και των fake news θα έπρεπε όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί για θέματα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ατζέντας. Για ποιον λόγο να κρύψει κάποιος κρούσματα; Κανένα κρούσμα δεν κρύβεται.
Φαντάζεστε κάθε εργαστήριο να ανακοίνωνε τα δικά του στοιχεία; Δεν υπάρχει κανένας άλλος αριθμός κρουσμάτων, παρά μόνον ο αριθμός που ανακοινώνει κάθε μέρα ο ΕΟΔΥ.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ