Θρίλερ για γερά νεύρα: Το Ορούτς Ρέις πάλι στην ελληνική υφαλοκρηπίδα


Του Χρήστου Μαζανίτη 

Στις 12.35 το σεισμογραφικό – ερευνητικό Ορούτς Ρέις εισήλθε εκ νέου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. 

Έχει πορεία δυτική – νοτιοδυτική και πλέει με ταχύτητα 4,5 κόμβων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι άγει ηχοβολιστικά μήκους 200ων μέτρων.  Συνοδεύεται από πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Φαίνεται ότι οι Τούρκοι έχουν αποφασίσει να επιδοθούν σε πόλεμο νεύρων. Από τις 7.20 χθες, αργά το απόγευμα, που το Ορούτς Ρέις εξήλθε της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με κατεύθυνση ανατολική βορειοανατολική, διαφαινόταν ότι τις πρώτες πρωινές ώρες θα εξέρχετο και της κυπριακής ΑΟΖ, που περιλάμβανε το υπόλοιπο τμήμα της παράνομης NAVTEX, που είχε εκδώσει ο υδρογραφικός σταθμός Αττάλειας. 

Στις 3 τα ξημερώματα το τουρκικό ωκεανογραφικό είχε εξέλθει της κυπριακής ΑΟΖ έχοντας χαράξει ρότα βόρεια, με τα δεδομένα να δείχνουν ότι κατευθύνεται προς το λιμάνι της Αττάλειας. 

Όμως, στις 5 άλλαξε πορεία, με κατεύθυνση νότια – νοτιοδυτική και πέρασε πάλι τα όρια της Κυπριακής ΑΟΖ.

Σε ότι αφορά την ελληνική πλευρά, οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού παραμένουν ως έχουν, με ισχυρή παρουσία, σε καθεστώς ύψιστης επιφυλακής. Άλλωστε, η επιφυλακή δεν ήρθη ακόμα κι όταν βγήκε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα στις 7.20 χθες αργά το απόγευμα. ​

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΡΕΒΕΝΑ:Τίτλοι τέλους για την πολύκροτη υπόθεση των ναρκωτικών. Αθώος ο ένας εκ των δυο κατηγορουμένων!

Γλυκά Νερά: «Η Καρολάιν με έδιωξε από το κρεβάτι και την έπνιξα με μια μπλούζα» -Φρίκη προκαλεί η ομολογία του πιλότου

"Την ξύπνησα και τη σκότωσα"