Κορωνοϊός: Νέες εστίες μετάδοσης τα νοσοκομεία - Ανησυχία σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα


Ενας νέος κύκλος μετάδοσης του κορωνοϊού έχει ανοίξει στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, «ξυπνώντας» μνήμες του περασμένου Μαρτίου, όπου οι επαγγελματίες του συστήματος δημόσιας υγείας νοσούσαν κατά δεκάδες.

Στον τελευταίο απολογισμό (5/8) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με τα 124 επιβεβαιωμένα κρούσματα, προέκυψαν τρεις ενδονοσοκομειακές εστίες σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα από τον εντοπισμό και την ιχνηλάτηση που γίνεται στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεννηματάς» και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας (Γενικό και Πανεπιστημιακό), δέκα επαγγελματίες στον τομέα της Υγείας είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, τα τέσσερα κρούσματα αφορούν επαγγελματίες στην ουρολογική κλινική του νοσοκομείου «Γεννηματάς» και τα έξι αφορούν γιατρούς από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, οι οποίοι έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική.

Σημειώνεται ότι ο φόβος για τη διασπορά του κορωνοϊού στις χειρουργικές κλινικές έχει οδηγήσει σε απολύμανση και ελέγχους του προσωπικού.

ΠΟΕΔΗΝ: Δεκατρείς επαγγελματίες υγείας θετικοί στον κορωνοϊό σε μία εβδομάδα

Την ανησυχία της για τις νέες ενδονοσοκομειακές εστίες κορωνοϊού διατύπωσε και η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία ανέφερε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 13 επαγγελματίες υγείας την τελευταία εβδομάδα που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Συνολικά, η Ομοσπονδία αναφέρει πως από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα έχουν νοσήσει 413 εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.


Η διασπορά του ιού είναι μεγάλη πλέον, καθώς, όπως επισημαίνει ο ΕΟΔΥ, το 1/3 των νέων κρουσμάτων συνδέεται με προσδιορισμένες εστίες προηγούμενων ημερών. Συγκεκριμένα, τα 100 εγχώρια κρούσματα που καταγράφηκαν σήμερα «κρύβουν» τουλάχιστον 8 εστίες, οι οποίες δίνουν σταθερά τις τελευταίες ημέρες νέα κρούσματα.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας