Μόσιαλος: Θα έχουμε την εξέλιξη του Ισραήλ αν δεν τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα


Αν το εμβόλιο είναι 70% αποτελεσματικό τότε και το κάνει η πλειοψηφια του πληθυσμού τότε θα αποκτήσουμε ανοσία της αγέλης


Την προειδοποίηση ότι αν δεν τηρηθούν από όλους ευλαβικά τα μέτρα η Ελλάδα θα έχει την πορεία του Ισραήλ όσον αφορά την εξέλιξη της πορείας του κορωνοϊού απηύθυνε ο καθηγητής πολιτικής της υγείας LSE και εκπρόσωπος της Ελλάδας στις διεθνείες επιτροπές για τον κορωνοϊό Ηλίας Μόσιαλος.

Ο ίδιος απέδωσε την εικόνα με την αύξηση των κρουσμάτων στην χαλαρότητα κάνοντας λόγο για αναμενόμενη εικόνα σε σχέση με τον Μάρτιο καθώς τότε η Ελλάδα ξεκίνησε έγκαιρα τα μέτρα και μέσα σε αυτόν έγινε το καθολικό lockdown

«Υπήρξε μια χαλαρότητα σε ότι αφορά την κυκλοφορία των συμπολιτών μας και τις κοινωνικές δραστηριότητες που είχαν αυξηθεί από τα τέλη Απριλίου» συμπλήρωσε ο κ. Μόσιαλος σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έκανε ένα από τα μικρότερα lockdown στην Ευρώπη.


Ο ίδιος τόνισε τον μεγάλο κίνδυνο που έχουν οι μεγάλες συναθροίσεις και οι κλειστοί χώροι: «Όταν είμαστε σε εξωτερικούς χώρους υπάρχει μικρότερη διασπορά του ιού ενώ στους εσωτερικούς είναι πολύ μεγαλύτερη η πιθανότητα μετάδοσης».

Στο πλαίσιο αυτό και με το βλέμμα στην επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου ο κ. Μόσιαλος ανέφερε πως θα πρέπει να εξεταστεί πόσοι θα πρέπει να επιστρέψουν με φυσική παρουσία και αν είναι εφικτή η τηλεργασία από το σπιτι ώστε να τηρούνται πιο εύκολα οι φυσικές αποστάσεις στον εργασιακό χώρο χωρίς να επιβαρυνθούν τα ΜΜΜ με τις μετακινήσεις ενώ μίλησε και για σταδιακή κλιμάκωση επιστροφής στον χώρο εργασίας - κάποιοι να δουλεύουν το πρωί και κάποιοι το απόγευμα.

Ερωτηθείς τέλος για το εμβόλιο ανέφερε ότι έχουμε 7 εμβόλια στην 3η τελική φάση των δοκιμών, 17 εμβόλια στην 2η φάση κλινικών δοκιμών και 25 στην 1η φάση δηλαδή 49 εμβόλια σε εξέλιξη. Τόνισε, μάλιστα, ότι 1 στα 5 από τα εμβόλια που θα δοκιμαστούν είναι πιθανό να είναι πετυχημένο. 


Επομένως, όπως εξήγησε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε έγκριση του εμβολίου τους επόμενους μήνες. Παράλληλα διευκρίνισε πως αν είναι 70% αποτελεσματικό τότε και το κάνει η πλειοψηφια του πληθυσμού τότε θα αποκτήσουμε ανοσία της αγέλης, αν είναι 50% ακόμα και όλοι να το κάνουμε δεν τελειώνουμε με την υπόθεση της πανδημίας και θα πρέπει να συνεχίσουμε να παίρνουμε μέτρα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ