Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξαπέλυσε πογκρόμ κατά των σκυλιών ενώ οι ελλείψεις σε τρόφιμα αυξάνονται


«Πογκρόμ» στα κατοικίδια σκυλιά φέρεται να έχει εξαπολύσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα με το επιχείρημα ότι αποτελούν σύμβολο του καπιταλιστικού ντεκαντάνς.

Οι ιδιοκτήτες ωστόσο των τετράποδων φοβούνται ότι η εντολή συγκέντρωσης των σκυλιών έχει να κάνει με τις ελλείψεις σε τρόφιμα που παρατηρούνται στη Βόρεια Κορέα.

Το «σαφάρι» ξεκίνησε τον Ιούλιο οπότε και ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξέδωσε νόμο με τον οποίο κηρύχθηκε παράνομη η κατοχή σκύλου υποστηρίζοντας ότι η παρουσία των τετράποδων στα σπίτια αποτελεί «μόδα της ιδεολογίας της μπουρζουαζίας».

«Οι αρχές έχουν καταγράψει τα νοικοκυριά που έχουν κατοικίδια και είτε υποχρεώνουν τους ιδιοκτήτες να τα παραδώσουν είτε τα κατάσχουν δια της βίας προκειμένου στη συνέχεια να τα θανατώσουν» υποστηρίζει δημοσίευμα της νοτιοκορεάτικης εφημερίδας Chosun Ilbo.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα ορισμένα από τα ζώα προορίζονται για ζωολογικούς κήπους και άλλα για κρέας σε εστιατόρια!

Σημειώνεται ότι πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ κατέγραψε ότι περίπου το 60% των Βορειοκορεατών είναι αντιμέτωποι με ελλείψεις σε τρόφιμα με την κατάσταση να έχει επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο μετά τις κυρώσεις στο καθεστώς της Πιονγιάνγκ λόγω της συνέχισης του πυραυλικού του προγράμματος.

Όπως σημειώνει η Daily Mail η κατανάλωση σκύλων ως φαγητών ήταν παλαιότερα πολύ διαδεδομένη στην κορεατική χερσόνησο. Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μ.Παγώνη: «Οι ανεμβολίαστοι να μπαίνουν με rapid test και διπλή μάσκα στα σούπερ μάρκετ - Ξεχάστε τα Χριστούγεννα»

Νέα μέτρα – Σε ισχύ από τις 6 το πρωί – Όλες οι αλλαγές σε εργασία, εστίαση, λιανεμπόριο

Λάρισα: Red Bus: Η νέα 2όροφη καντίνα των CAFe Me