Εξαλλη η Τουρκία για τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου – Μόνο οι κυρώσεις θα την συνετίσουν


Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης, αναλύει στο in.gr τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την επόμενη ημέρα

Απολύτως αναμενόμενη χαρακτηρίζει την απόφαση της Τουρκίας να επεκτείνει για τέσσερις ακόμη ημέρες την παράνομη ναυτική οδηγία (NAVTEX) για έρευνες νοτίως του Καστελόριζου ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης. Με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis να πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αποδίδει τη νέα προκλητική κίνηση της Άγκυρας -η οποία είναι ενδεικτική της απροθυμίας της να αποκλιμακώσει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο- στην επικείμενη κύρωση από τη Βουλή της συμφωνίας με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Μιλώντας στο in.gr, ο κ. Φίλης καταλογίζει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στη στάση που έχει κρατήσει μέχρι τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα, που έχει ως αποτέλεσμα η γείτονα να μην αισθάνεται καμία ουσιαστική πίεση. Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνει πως, μόνο αν επιβληθούν σκληρές κυρώσεις στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα σταματήσει να περιφρονεί τους Ευρωπαίους και θα σκεφτεί διαφορετικά την προσέγγιση του διαλόγου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρωτοδικείο Λάρισας: Αφήνουν 68χρονη καρκινοπαθή, Ανήμπορη και κατάκοιτη στο έλεος του σεισμού !

ΓΡΕΒΕΝΑ:Τίτλοι τέλους για την πολύκροτη υπόθεση των ναρκωτικών. Αθώος ο ένας εκ των δυο κατηγορουμένων!

Σεισμός στην Ελασσόνα: Ανησυχούν οι σεισμολόγοι για τα 5,9 Ρίχτερ -«Σπάνιο φαινόμενο, ενεργοποιήθηκε άγνωστο ρήγμα»