Χριστοδουλίδης για Τουρκία: Διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ευρώπης


Μήνυμα προς τις Βρυξέλλες ότι «διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ευρώπης» έστειλε την Πέμπτη ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στη στάση που θα επιδείξει η Ε.Ε. έναντι της Τουρκίας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης έκανε λόγο για «αρχές και αξίες οι οποίες θα πρέπει να προστατευθούν, σε ό,τι αφορά τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, «εναντίον δύο κρατών-μελών της Ε.Ε., εναντίον των συμφερόντων της Ε.Ε.».

«Η συζήτηση που πραγματοποιείται στο Βερολίνο στο πλαίσιο της γερμανικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ε.Ε., διεξάγεται «υπό το φως των παράνομων και προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο εναντίον δύο κρατών-μελών της Ε.Ε., εναντίον των συμφερόντων της Ε.Ε.», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης προσερχόμενος στο άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ένωσης.

Προειδοποίησε δε ότι «διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ευρώπης», καθώς, όπως είπε, η Ε.Ε. πρέπει να υπερασπιστεί τις διεθνείς αξίες και τη διεθνή τάξη στη βάση αρχών και αξιών, ενώ «η αλληλεγγύη της Ε.Ε. πρέπει να είναι αληθινή και ουσιαστική».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Ευρώπη των 27 μπορεί να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας και όχι σε βάρος της Τουρκίας, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η Λευκωσία δεν τάσσεται υπέρ της λογικής των «δύο μέτρων και δύο σταθμών».

«Μίλησα για αρχές και αξίες της Ε.Ε. και δεν υπάρχει ασάφεια σε ό,τι αφορά αυτές τις αρχές και τις αξίες. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να υπερασπιστούμε και την αξιοπιστία της Ε.Ε.», κατέληξε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρωτοδικείο Λάρισας: Αφήνουν 68χρονη καρκινοπαθή, Ανήμπορη και κατάκοιτη στο έλεος του σεισμού !

ΓΡΕΒΕΝΑ:Τίτλοι τέλους για την πολύκροτη υπόθεση των ναρκωτικών. Αθώος ο ένας εκ των δυο κατηγορουμένων!

Σεισμός στην Ελασσόνα: Ανησυχούν οι σεισμολόγοι για τα 5,9 Ρίχτερ -«Σπάνιο φαινόμενο, ενεργοποιήθηκε άγνωστο ρήγμα»