Η Τουρκία προκαλεί με επιχείρηση έρευνας-διάσωσης δυτικά της Χάλκης


Επιχείρηση έρευνας - διάσωσης από την Τουρκία. Η τουρκική ακτοφυλακή κάλεσε όλα τα πλοία να αποχωρήσουν από την περιοχή, δυτικά της Χάλκης. Σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής προσπαθούσαν επί ώρες να παρεμποδίσουν την πυραυλάκατο ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ και εμπορικά πλοία να διασώσουν τον κόσμο. Η αλητεία των Τούρκων σοκάρει. Με λέιζερ παρενοχλούσαν τα ελικόπτερα και απαίτησαν από τον καπετάνιο του «Αλεξάνδρα Α» να τους παραδώσουν 15 ναυαγούς.

Η Τουρκία δεν έχασε ευκαιρία! Έστειλε αμέσως σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στην περιοχή του ναυαγίου σκάφους που μετέφερε 80 μετανάστες, δυτικά της Χάλκης. Η τουρκική ακτοφυλακή καλούσε  όλα τα πλοία να αποχωρήσουν από την περιοχή, γιατί όπως λέει το ναυάγιο έχει γίνει σε περιοχή έρευνας διάσωσης που ελέγχει η Τουρκία.

Κάποια εμπορικά πλοία αποχώρησαν. Στην περιοχή έσπευσε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην θαλάσσια περιοχή επικρατούν σχετικά ήπιες καιρικές συνθήκες με ανέμους εντάσεων μεταξύ 4 με 5 μποφόρ.

Η πυραυλάκος Γρηγορόπουλος στην περιοχή

Σύμφωνα με το militaire.gr, η πυραυλάκατος ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ βρέθηκε στην περιοχή του ναυαγίου, δυτικά της Χάλκης, όπου δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται στη θάλασσα.

Οι Τούρκοι έσπευσαν αμέσως να στείλουν ακτοφυλακίδα τους κι ένα ελικόπτερο. Άμεση ήταν η ελληνική απάντηση με την πυραυλάκατο ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ να αποκαθιστά την τάξη.

Οι Τούρκοι από τον ασύρματο εξακολουθούσαν να καλούν όλα τα παραπλέοντα σκάφη να αποχωρήσουν λέγοντας ότι βρίσκονται σε τουρκική περιοχή. Η αλητεία των Τούρκων σοκάρει. Με λέιζερ παρενοχλούσαν τα ελικόπτερα και απαίτησαν από τον καπετάνιο του «Αλεξάνδρα Α» να τους παραδώσουν 15 ναυαγούς. Αδίστακτοι, για άλλη μια φορά παίζουν με ανθρώπινες ζωές.

Ο υπουργός στο Κέντρο Επιχειρήσεων

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε εξέλιξη είναι από το απόγευμα της Τρίτης 25/8 ευρύτατη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 21 ν.μ. δυτικά της Χάλκης.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες και κινητοποιήθηκε άμεσα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) . Στην περιοχή, προς εντοπισμό των αλλοδαπών, έσπευσαν 04 περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και 05 παραπλέοντα εμπορικά πλοία, ενώ παράλληλα απογειώθηκαν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, κοντά στα μεσάνυχτα, είχαν περισυλλεγεί σώοι 97 αλλοδαποί. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας