Θετικός στον κορωνοϊό ο πρώην τσάρος της τουρκικής οικονομίας


Ο πρώην τσάρος της τουρκικής οικονομίας, σήμερα αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης Κόμμα της Δημοκρατίας και της Προόδου, Deva ( «φάρμακο»), ο Αλί Μπαμπατζάν, γνωστοποίησε την Τρίτη ότι διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό, αλλά η κατάσταση της υγείας του είναι καλή, σε μια ακόμη περίπτωση Τούρκου διακεκριμένου πολιτικού που μολύνθηκε με την COVID-19.

Ο Μπαμπατζάν, 53 ετών, επίσης πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, παραιτήθηκε από το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο Ιούλιο για «βαθιές διαφορές» για την κατεύθυνση του κόμματος, το οποίο βοήθησε να ιδρυθεί. Τον Μάρτιο ίδρυσε το δικό του αντίπαλο πολιτικό κόμμα το Deva.

«Μόλις έμαθα ότι το αποτέλεσμα του τεστ COVID-19 είναι θετικό. Ευτυχώς, είμαι σε καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή. Οι γιατροί μου είπαν ότι πρέπει να παραμείνω σε καραντίνα με την οικογένειά μου για κάποιο χρονικό διάστημα. Θα συνεχίσω τη δουλειά μου από το σπίτι», είπε ο Μπαμπατζάν με ανάρτησή στο twitter.

Ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων του ιού στην χώρα αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες. Σήμερα, ο αριθμός των νέων μολύνσεων αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου, φτάνοντας τα 1.502.

Περισσότεροι από 261.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Τουρκία σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ενώ 6.193 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Πηγή: AΜΠΕ, Reuters

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας