Μυρίζει... μπαρούτι η ανατολική Μεσόγειος! Πολεμικά πλοία από Ελλάδα, Τουρκία, Γαλλία, ΗΠΑ και Ρωσία


Επικίνδυνη συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων στο τρίγωνο Κρήτη - Κύπρος - Καστελλόριζο. 

Η μία μετά την άλλη οι ξένες δυνάμεις στέλνουν στρατιωτικές ενισχύσεις στην ανατολική Μεσόγειο, δημιουργώντας εκρηκτικό κλίμα στην περιοχή. 

Η κατάσταση μοιάζει πλέον... εμπόλεμη, με τις ηγεσίες να επιδίδονται σε έναν ακήρυχτο πόλεμο, διαμορφώνοντας συμμαχίες με στόχο να πάρουν κομμάτι από την ενεργειακή πίτα.

Εκτός από τα ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται γύρω από το Oruc Reis, η Γαλλία έχει στείλει εδώ και μέρες γαλλικές φρεγάτες στην Κύπρο αλλά και το θηριώδες ελικοτεροφόρο της, το οποίο βρίσκεται ανοιχτά του Λιβάνου. 

Επίσης, από την Τρίτη (18/08) βρίσκεται στην Κρήτη το αμερικανικό υπερπλοίο, Hershel "Woody" Williams, που βρίσκεται στη ναυτική βάση της Σούδας, ενώ νότια της Κρήτης πλέει το ρωσικό πλοίο που χρησιμοποιείται κυρίως στον ηλεκτρονικό πόλεμο και στόχο έχει τη συλλογή πληροφοριών.

Οι ισορροπίες στην ανατολική Μεσόγειο είναι πλέον ιδιαιτέρως λεπτές και επικίνδυνες με τον συνωστισμό τόσων δυνάμεων στην περιοχή. Οι πιθανότητες ενός ατυχήματος αυξάνονται όπως είχε προειδοποιήσει ο πρωθυπουργός ενώ η ανησυχία υπήρξε και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με την Γερμανίδα ομόλογο του.

Το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας μας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με την Άγκυρα να εξακολουθεί να δοκιμάζει τις αντοχές των ελληνικών δυνάμεων, καθώς το τουρκικό ερευνητικό πλοίο εξακολουθεί να μπαινοβγαίνει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ