Το «μόνιμο» καλοκαίρι του Αλέξη Τσίπρα


Προφανώς και τα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολύ πιο περιορισμένης εμβέλειας από εκείνα της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση άλλωστε λαμβάνει αποφάσεις και η αντιπολίτευση είναι υποχρεωμένη να ασκεί αυστηρό έλεγχο. Με την ίδια λογική λοιπόν είναι απολύτως φυσιολογικό ο εκάστοτε πρωθυπουργός να κάνει πιο έντονη την παρουσία του ακόμα και στην «καρδιά» του καλοκαιριού, ειδικά όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν από την αντίστοιχη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Στην περίπτωση όμως του Αλέξη Τσίπρα, η κατάσταση φαίνεται να είναι λίγο διαφορετική. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει  επιδεικτικά απών από την  πολιτική σκηνή της χώρας, σε μία περίοδο έντονων διεργασιών που έχουν να κάνουν μάλιστα με σημαντικά εθνικά θέματα.

Εάν προσέξει κάποιος τη δραστηριότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα παρατηρήσει ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει προβεί σε καμία δια ζώσης τοποθέτηση εδώ και περίπου δύο εβδομάδες. Μοναδική εξαίρεση η δημοσίευση ενός άρθρου του στην Εφημερίδα των Συντακτών το περασμένο Σαββατοκύριακο. 
Για να μην είμαστε άδικοι με τον τέως πρωθυπουργό θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι περισσότεροι στη θέση του, έχοντας πριν από έναν χρόνο μόλις χάσει εθνικές εκλογές, θα κρατούσαν την ίδια στάση. Θα εκμεταλλεύονταν τις ημέρες του Αυγούστου για ξεκούραση. Η διαφορά όμως είναι ότι αυτός ο Αύγουστος διαφέρει από τους προηγούμενους, μια μια και μία σειρά θεμάτων έχουν ανοίξει μεταξύ αυτών και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τον Ταγίπ Ερντογάν να μην λέει να σταματήσει τις προκλήσεις. 

Πηγή liberal.grΔημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ