ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ Παγώνη για κορονοϊό: Δεν υποχωρεί η διασπορά, μεγάλος κίνδυνος οι ασυμπτωματικοί


Κορονοϊός: Η διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα είναι κάτι που ανησυχεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τους επιστήμονες. Και όλα αυτά την ώρα που επιστρέφει στα μεγάλα αστικά κέντρα, το τελευταίο κύμα εκδρομέων του φετινού καλοκαιριού.

Μιλώντας στο Open TV η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη υπογράμμισε ότι «έχουμε επισημάνει ότι αυτές τις μέρες θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν αρκετά κρούσματα. Βλέπουμε ότι υπάρχει τριψήφιος αριθμός ενώ είχαμε ελπίδες ότι ίσως αυτός θα μπορούσε να μειωθεί. Δυστυχώς μέχρι το τέλος Αυγούστου - αρχές Σεπτέμβρη, φοβάμαι ότι αυτή η ιστορία θα συνεχιστεί. Μέχρι να γυρίσουν όλοι από τις διακοπές. Υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί και γι αυτό υπάρχει μετάδοση του κορονοϊού. Βέβαια τώρα κάνουμε πολύ περισσότερα τεστ και βλέπουμε περισσότερα κρούσματα. Συγκριτικά με την αρχή της πανδημίας τα τεστ ήταν πολύ λιγότερα».

«Όλα όσα βλέπουμε είναι ανησυχητικά και απ' ότι φαίνεται τα μέτρα δεν τηρούνται. Μετά τις δώδεκα το βράδυ εξακολουθούν να υπάρχουν συνωστισμοί. Έχουμε δει πάρα πολλές εικόνες αναφορικά με αυτό το ζήτημα» πρόσθεσε η κυρία Παγώνη.

Αναφερόμενη στα νοσοκομεία επεσήμανε ότι «μέχρι αυτή τη στιγμή μπορούμε και αντιμετωπίζουμε την κατάσταση. Έχουμε μία αρκετά μεγάλη εμπειρία αυτούς τους μήνες. Υπάρχει μία αύξηση κλινών, αλλά και ΜΕΘ. Ο υπουργός Υγείας είπε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα φτάσουμε τις 1.300 κλίνες. Παράλληλα υπάρχει επικουρικό προσωπικό και έχουμε ζητήσει να γίνουν πιο σύντομα οι προσλήψεις του μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία. Αυτή τη στιγμή μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την υπάρχουσα κατάσταση. Εάν δεν προσέξουμε θα έχουμε εικόνες ανάλογες με την Ιταλία, τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία. Είδατε ότι σε διάστημα δέκα ημερών έγιναν 31 διασωληνώσεις. Όλα αυτά είναι ανησυχητικά. Θα πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα και να προσέξουμε την υγεία μας. Εάν όλοι μας είχαμε τηρήσει αυτά τα μέτρα δεν θα είχαμε φτάσει στον τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων».

«Εάν φτάσουμε το παράδειγμα της Ιταλίας τότε χάσαμε το παιχνίδι. Πραγματικά στην Ελλάδα κάναμε μεγάλες θυσίες για να κρατήσουμε χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων. Εύχομαι ότι δεν θα συμβεί μία αλλαγή της εικόνας που υπάρχει μέχρι και σήμερα. Όμως ο στόχος θα πρέπει να μειωθεί σε διψήφιο ο τριψήφιος αριθμός των κρουσμάτων. Όταν φτάσουμε πάλι στο διψήφιο ο επόμενος στόχος είναι τα μονοψήφια κρούσματα. Έτσι θα μπορέσουμε να περάσουμε έναν καλό χειμώνα. Μην ξεχνάμε τη γρίπη που ξεκινάει από τον Οκτώβριο. Θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε και θα πρέπει να το λέμε συνέχεια. Κορονοϊός και γρίπη είναι επικίνδυνος συνδυασμός» συμπλήρωσε η κυρία Παγώνη.

Καταλήγοντας η κυρία Παγώνη έστειλε το δικό της μήνυμα στους νέους ανθρώπους. «Θέλω να πως στους νέους ότι ο κορονοϊός δεν έχει ηλικίες. Είναι από τα μωρά μέχρι τους μεγαλύτερους. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας