Ο κοροναϊός σαρώνει την Ευρώπη – Στο επίκεντρο η Γαλλία


Σε έξαρση βρίσκεται ο φονικός ιός στην Γηραιά Ήπειρο.

Στη Γαλλία καταγράφηκαν χθες Παρασκευή 7.379 νέα κρούσματα του κοροναϊού, τα περισσότερα που έχουν εντοπιστεί σε διάστημα 24 ωρών μετά την άρση του lockdown, στις 11 Μαΐου.

Η άνοδος στον αριθμό των κρουσμάτων εγείρει την ανησυχία ενός νέου lockdown

Την Τρίτη ανοίγουν ξανά τα σχολεία, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο. Περισσότερα από 12 εκατομμύρια παιδιά αναμένεται να επιστρέψουν στις τάξεις τους.

Ιταλία

Το ενδεχόμενο να απομακρύνουν τουρίστες από τη Σαρδηνία, εξετάζουν οι αρχές στην Ιταλία μετά την εμφάνιση νέων κρουσμάτων κοραναϊού στα νυχτερινά κέντρα του νησιού.

Δεκάδες τουρίστες, που βρίσκονται σε καραντίνα ενδέχεται να μετακινηθούν με ειδικά αεροσκάφη και πλοία στην ηπειρωτική χώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica.

Ισπανία

Η χώρα της Ιβηρικής έχει πλέον 173 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναλογία στην Ευρώπη.

Αυστρία

Ήδη, περίπου 1.000 άτομα έχουν αποφασίσει να κινηθούν δικαστικά για την εξάπλωση του κοροναϊού σε όλη της Ευρώπη μέσω των λοιμώξεων στο χιονοδρομικό κέντρο της Αυστρίας Ίσγκλ.

Όπως ανέφερε, ο αυστριακός δικηγόρος για θέματα προστασίας των καταναλωτών Πέτερ Κόλμπα στα τέλη Σεπτεμβρίου θα υποβληθούν οι πρώτες μηνύσεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας