Μύκονος: Στον εισαγγελέα για κακούργημα ο διοργανωτής του πάρτι στη Φτελιά
Λήψη συνδέσμου
Facebook
Twitter
Pinterest
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Άλλες εφαρμογές
-
Στο πάρτι με τα περίπου 500 άτομα συμμετείχε και ζευγάρι που έσπασε την καραντίνα - Με drone εντόπισαν τη βίλα στη Μύκονο οι αστυνομικοί - Εκτός από τον διαχειριστή και το ζευγάρι συνελήφθησαν και δύο αλλοδαποί που διακινούσαν ναρκωτικά
Συναγερμός έχει σημάνει για άλλη μια φορά στο νησί της Μυκόνου μετά το πάρτι με τα 500 άτοματο βράδυ της Τετάρτης στη Φτελιά.
Ο λόγος είναι ότι, όπως διαπιστώθηκε, ανάμεσα στους ανεύθυνους Έλληνες και ξένους που συμμετείχαν στο πάρτι, βρέθηκε και ένα ζευγάρι από τη Βενεζουέλα - ο άνδρας είχε ισπανικο διαβατήριο - που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες στην κατοχή του ζευγαριού βρέθηκε και μικρή ποσότητα κοκαΐνης.
Μαζί με το ζευγάρι συνελήφθησαν και δύο αλλοδαποί για κατοχή ναρκωτικών ενώ το πρωί της Πέμπτης συνελήφθη και ο διαχειριστής της βίλας.
Πρόκειται για τον Χρήστο Πίκουλα ο οποίος κυκλοφορεί ανάμεσα στη Μύκονο και το Λονδίνο νοικιάζοντας σπίτια και συνεχώς τροφοδοτεί τους λογαριασμούς του στα social media με φωτογραφίες από πάρτι και άλλες διασημότητες που επισκέπτονται το «νησί των ανέμων».
Ο συλληφθείς οδηγείται στον εισαγγελέα Σύρου με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα για διασπορά αρρώστιας και για κακούργημα που τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 έτη.
Δείτε φωτογραφίες από τη βίλα:
Υπενθυμίζεται ότι από αύριο στη Μύκονο:
● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.
● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.
Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για τη μετάδοση του κορωνοϊου
Αυστηρές ποινές για όσους παραβιάζουν τις ποινικές διατάξεις για τη διάδοση μολυσματικών ασθενειών προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας. Συγκεκριμένα, αν από την παραβίαση των ποινικών διατάξεων (άρθρο 285 του ΠΚ) προκύψει κίνδυνος μετάδοσης ασθενείας προβλέπεται φυλάκιση έως πέντε έτη και επιβολή χρηματικής ποινής.
Σε περίπτωση που η παραβίαση των μέτρων έχει σαν αποτέλεσμα την μετάδοση της ασθένειας σε άνθρωπο επιβάλλεται κάθειρξη από 5 έως 10 έτη. Αν η παραβίαση επέφερε το θάνατο ανθρώπου, προβλέπεται κάθειρξη από 10 έως 15 έτη.
Αν από την παραβίαση των διατάξεων προκλήθηκε θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, τότε προβλέπεται ακόμη και ισόβια κάθειρξη. Να σημειωθεί πως οι παραπάνω ποινές ισχύουν σε περίπτωση που το αδίκημα τελέστηκε από δόλο. Δηλαδή, ο δράστης γνώριζε ότι μεταδίδει την ασθένεια αλλά παραβίασε τα μέτρα.
Τα ίδια αδικήματα τιμωρούνται και όταν έχουν τελεστεί από αμέλεια με ηπιότερες όμως ποινές. Συγκεκριμένα, όταν έχουν τελεστεί από αμέλεια προβλέπεται φυλάκιση έως δυο χρόνια ή χρηματική ποινή στους δράστες.
Οι νέες πρωτοβουλίες για την προστασία των θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που λαμβάνονται από την κυβέρνηση για τον περιορισμό των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, οριστικοποιήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, των υπουργών Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου. Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων: «1. Ενεργοποιείται το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας με αποζημίωση ειδικού σκοπού ( 534 ευρώ ) για τον Ιανουάριο 2022 σε εργαζομένους που έχουν προσληφθεί, μέχρι και τις 30/12/2021, από επιχειρήσεις συγκεκριμένων κωδικών επιχειρηματικής δραστηριότητας, βάσει ΚΑΔ (μπαρ, εστιατόρια με μουσική, κέντρα διασκέδασης
Ανακοινώθηκε η πολυαναμενόμενη ετυμηγορία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για αλλαντικά και φρέσκο κόκκινο κρέας και δεν πρόκειται να χαροποιήσει καθόλου τους κτηνοτρόφους και τη βιομηχανία παραγωγής των εν λόγω προϊόντων. Όπως μας μεταφέρει το BBC , τα επεξεργασμένα κρέατα –όπως μπέικον, λουκάνικα και ζαμπόν– συνδέονται άμεσα με την εκδήλωση καρκίνου. Η σχετική έκθεση του ΠΟΥ, η οποία δημοσιεύεται στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση Lancet Oncology , αναφέρει πως 50 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα –δηλαδή λιγότερο από δύο φέτες μπέικον– αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης ορθοκολικού καρκίνου κατά 18% . Όσον αφορά το φρέσκο κόκκινο κρέας, ο ΠΟΥ το χαρακτηρίζει «μάλλον καρκινογόνο» (probably carcinogenic), διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι τα διαθέσιμα τεκμήρια που υποστηρίζουν τη θεωρία αυτή είναι περιορισμένα και ότι το κρέας έχει οφέλη για την υγεία. Η επεξεργασία του κρέατος με την προσθήκη αλατιού και συντηρητικών ευθύνεται για την καρκινογόνο δράση των αλλαντικών. Ο
Η Πρωτοχρονιά θα έχει το «σημάδι» της Όμικρον, καθώς το «εκρηκτικό» μείγμα της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού μαζί με τη Δέλτα προκαλούν ραγδαία αύξηση κρουσμάτων. Τα σχέδια για πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν ανατράπηκαν φέτος εξαιτίας της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον . Τα αρνητικά ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού καταρρίπτονται με τρομακτικούς ρυθμούς. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2021, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 35.580 νέες μολύνσεις με Covid-19 στη χώρα μας. Πολλές από τις εξόδους σε κέντρα διασκέδασης και εστιατόρια ναυαγούν ενώ άλλες διαφοροποιούνται μετά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, υπό το φόβο του υπερμεταδοτικού στελέχους της Όμικρον. Ακόμη κι αν οι περισσότεροι μείνουν αναγκαστικά στα σπίτια, θα πρέπει να τηρήσουν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας. «H επέλαση της Όμικρον απ’ ό,τι φαίνεται είναι πάρα πολύ έντονη. Τα τελευταία κρούσματα, που έχουμε μετρημένα με γονιδιακό έλεγχο, είναι πάνω από το 60% «Όμικρον»