Άγκυρα: Η Μονή της Χώρας είναι τουρκική περιουσία


Την τακτική η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση επέλεξε για μια ακόμη φορά η Άγκυρα, για να αντιμετωπίσει την κατακραυγή για τη μετατροπή και της Μονής της Χώρας σε τέμενος. 

Ο  εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι δήλωσε ότι η Μονή της Χώρας είναι τουρκική περιουσία κάνοντας λόγο για ψευδείς ατζέντες στην περιοχή που πηγάζουν από τις ιστορικές ανασφάλειες της Ελλάδας, ενώ εξαπέλυσε σωρεία ανακριβών ισχυρισμών. 

Η τουρκική ανακοίνωση 

"Το Τζαμί της Χώρας, όπως το Μεγάλο Τζαμί της Αγίας Σοφίας και άλλα πολιτιστικά περιουσιακά στοιχεία στη γη μας, ανήκει στην Τουρκία και είναι ιδιοκτησία μας"

Στο πλαίσιο της παράδοσης ανεκτικότητας που πηγάζει από την κουλτούρα και την ιστορία μας μαζί με τα δικαιώματα και τις ευθύνες που πηγάζουν από τις διεθνείς συμφωνίες, προστατεύουμε σχολαστικά την πολιτιστική μας περιουσία.

Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι η αλλαγή καθεστώτος ενός Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς  δεν αντιβαίνει  τη σύμβαση της UNESCO για την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς.

Έχοντας μετατρέψει τεμένη και τζαμιά σε εκκλησίες που ήταν τμήμα της οθωμανικής πολιτισμικής παράδοσης στα εδάφη της, η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα που μπορεί να κάνει κήρυγμα στην Τουρκία σχετικά με τα θρησκευτικά της δικαιώματα.

Επιπλέον, συνιστά αυθάδεια εκ μέρους της Ελλάδας να προσπαθεί να μας δώσει μαθήματα ενώ περιορίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες της τουρκικής μειονότητας με καταπιεστικές πρακτικές σε αντίθεση με τις διεθνείς συμφωνίες.

Οι προσπάθειες της Ελλάδας να δημιουργεί ψευδείς ατζέντες στην περιοχή που πηγάζουν από τις ιστορικές της ανασφάλειες, είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.

Καλούμε για μία ακόμη φορά την Ελλάδα να συμφιλιωθεί με την ιστορία και να παράσχει τις αναγκαίες υποδομέςστους μουσουλμάνους για να ασκούν τη λατρεία τους".

Πηγή: skai.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας