Ερήμωσε ο Πόρος: Εκλεισαν τα καταστήματα, έφυγαν τα κότερα, κόσμος κυκλοφορεί με μάσκες [εικόνες]Ερήμωσε ο Πόρος μετά τον συναγερμό που έχει σημάνει εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί και είχε ως αποτέλεσμα το lockdown του.

Μετά τις 23:00 το βράδυ της Παρασκευής, καφέ, μπαρ και εστιατόρια του Πόρου έκλεισαν και τίποτα στο νησί δεν θυμίζει καλοκαιρινή βραδιά του Αυγούστου. Την ίδια ώρα, η αστυνομία βρίσκεται στους δρόμους προκειμένου να ελέγξει εάν έκλεισαν όλα τα καταστήματα.

Φωτογραφίες: Ερημος ο Πόρος μετά το lockdownΟι ελάχιστοι τουρίστες και ντόπιοι που κυκλοφορούν στους δρόμους, φορούν μάσκες, τηρώντας τα μέτρα. Το απόγευμα της Παρασκευής, κάτοικοι και επισκέπτες του Πόρου έλαβαν στα κινητά του μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112, το οποίο τους ενημέρωνε αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στο νησί και τους κάλεσε να φορούν υποχρεωτικά μάσκα.
Ακόμη, και τα κότερα που βρίσκονταν στον Πόρο, έφυγαν. Η προβλήτα, εχθές, ήταν γεμάτη, ενώ, όπως φαίνεται σήμερα, τα περισσότερα σκάφη εγκατέλειψαν το νησί.

Το νησί του Αργοσαρωνικού είναι η πρώτη περιοχή που βιώνει τοπικό lockdown. Η Πολιτική Προστασία αποφάσισε την απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23:00 έως τις 07:00 της επομένης, αλλά και την αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.
Προς το παρόν, στον Πόρο έχουν επιβεβαιωθεί 24 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς αναμένονται ακόμη αποτελέσματα από 130 τεστ.


Τα περιοριστικά μέτρα στον Πόρο

Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23:00 έως τις 07:00 της επομένης.
Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.
Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού, όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας