Πολεμικό κλίμα από τον τουρκικό τύπο: «Σέρνουν την Ελλάδα σε πόλεμο», το νέο αφήγημα


Πολεμικό κλίμα εξακολουθεί να καλλιεργεί ο τουρκικός τύπος, σχετικά με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, προβάλλοντας αυτή τη φορά το αφήγημα, ότι η Ελλάδα παρασύρεται από άλλα κράτη και αντιπαρατίθεται στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί δηλώσεις του τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλέτ Τσαβούσογλου, ότι η Ελλάδα θέτει τον εαυτό της σε κίνδυνο καλύπτοντας άλλες χώρες. Για τη συνάντηση Τσαβούσογλου – Μάας ο τουρκικός τύπος σχολιάζει ότι ήταν ένα ναυάγιο και ότι δεν απέδωσε κανένα αποτέλεσμα για διάλογο.

Γενί Σαφάκ

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το sigmalive, η Γενί Σαφάκ αναφέρει: «Έσυραν την Ελλάδα στο μέτωπο: Αυτές οι χώρες κάνουν τη μία έκπτωση μετά την άλλη (στην πώληση όπλων) στην κακομαθημένη Ελλάδα»

«Η Ελλάδα ετοιμάζει τα νησιά για πόλεμο»: Σε άλλο άρθρο της «Γενί Σαφάκ», Τούρκος αναλυτής εξηγεί στην εφημερίδα ότι η Ελλάδα εξοπλίζει εδώ και δεκαετίες τα νησιά του Αιγαίου, γιατί τα προετοιμάζει για ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη με την Τουρκία.

Ο Χασάν Οζκάν ισχυρίζεται ακόμη ότι η συνθήκη των Παρισίων το 1947 έδωσε στην Ελλάδα όχι την κυριότητα των Δωδεκανήσων, αλλά μόνο δικαίωμα… χρήσης τους/μίσθωσής τους.

«Τα βλέμματα στην Κρήτη: Οι καμπάνες του πολέμου χτυπούν όλο και πιο δυνατά κάθε μέρα που περνάει στην ανατολική Μεσόγειο»

Άλλο άρθρο της η «Γενί Σαφάκ» αναφέρει ότι «δεκάδες τουρκικά πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το Ορούτς Ρέις 250 χιλιόμετρα νότια της ακτής της Αττάλειας, είναι σε επιφυλακή, για κάθε περίπτωση, στα ύδατα μεταξύ Κρήτης και Λιβύης.

Η προπαρασκευαστική φάση της ελληνικής άσκησης έμεινε πίσω χθες. Τα εχθρικά πλοία αναμένεται να φτάσουν στο χώρο της άσκησης από σήμερα. Θα δοθεί η απαραίτητη απάντηση ακόμη και στην παραμικρή παρενόχλησης του τουρκικού πολεμικού ναυτικού».

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα σχολιάζει επίσης: «Ο φόβος των Ελλήνων στην ανατ. Μεσόγειο: Αφού δεν αρκούσε η Γαλλία, κάλεσαν και τις ΗΠΑ στην άσκηση»

Χουριέτ

«Μην σε παρασύρουν Αθήνα (καλύπτοντας άλλες χώρες)»

Σοζτζού

«Η Αμερική τώρα βάζει γκάζια και στην Ελλάδα – Μετά το ΡΚΚ/YPG: Δεν την έφτασε που τάιζε τους τρομοκράτες για ένα κράτος κούκλα στη Συρία, τώρα στηρίζει και την Ελλάδα»

Ακσάμ

«Κακόμαθε την Ελλάδα, αντέδρασε στην Άγκυρα. Ναυάγιο Μάας»

Σταρ

«Έσυραν την Ελλάδα στο μέτωπο: Αγώνας να βουλιάξουν τον Έλληνα»

Το δημοσίευμα μιλά για όπλα που προσπαθούν να πουλήσουν άλλες χώρες στην Ελλάδα, αφού πρώτα την έσυραν στην κατάσταση αυτή στην ανατ. Μεσόγειο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας