Εν ενεργεία κληρικός πούλησε fake διαμάντια σε... κοσμηματοπώληΚινηματογραφική παραγωγή με τίτλο «Η απάτη του αιώνα» θυμίζει η πέρα από κάθε φαντασία ιστορία εξαπάτησης από εν ενεργεία ιερέα σε βάρος κοσμηματοπώλη με αντικείμενο ψεύτικα διαμάντια Ιεράς Μητρόπολης.  

Η καταγγελία έφθασε  στα γραφεία της Ζούγκλας από τον παθόντα και όντως το σενάριο θυμίζει Χόλυγουντ.

Ο εν λόγω ιερέας που απεδείχθη... αδάμας της απάτης, προσέγγισε ιδιοκτήτη εργαστηρίου αργυροχρυσοχοϊας στην Αττική προκειμένου να του πουλήσει διαμάντια της Μητρόπολης όπου έχει χειροτονηθεί, τα οποία όμως - όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων - ήταν fake. Πρόκειται για αντίγραφα, τόσο υψηλής ακρίβειας και εξαιρετικής ποιότητας που κατάφεραν να ξεγελάσουν ακόμη και τον επαγγελματία κοσμηματοπώλη. Το γεγονός μάλιστα αυτό, δηλαδή η εξαιρετική ποιότητα των αντιγράφων, ωθεί τον ιδιοκτήτη, όπως ανέφερε ο ίδιος στη Ζούγκλα, στην σκέψη ότι πίσω από τον ιερέα κρύβεται ένα ολόκληρο κύκλωμα που κατασκευάζει και ρίχνει στην αγορά ψεύτικα πετράδια εξαπατώντας τα θύματα τους.

Ο ιερέας επισκέφτηκε το συγκεκριμένο κοσμηματοπωλείο στην Νίκαια, στις αρχές Αυγούστου και κατάφερε πλασάροντας τα ψεύτικά διαμάντια να αποκομίσει από τον ιδιοκτήτη μεγάλο χρηματικό ποσό, πολλών  χιλιάδων ευρώ, ενώ μετά τη συναλλαγή και την έξοδό του από το κατάστημα εξαφανίστηκε όπως ήταν φυσικό, από προσώπου γης.

Για να κάνει πιο αξιόπιστη την ιστορία του ώστε να πουλήσει τις πέτρες ο κληρικός ισχυρίστηκε ότι τα «διαμάντια» προέρχονταν  από την περιουσία της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης η οποία βρίσκεται τάχα μου σε δυσχερή οικονομική κατάσταση και αναγκάζεται να τις ρευστοποιήσει.

Ο ιδιοκτήτης που πράγματι έπεσε στην παγίδα και πλήρωσε για τα fake διαμάντια δεν αντιλήφθηκε αμέσως την απάτη. Πληροφορήθηκε  εκ των υστέρων τα καθέκαστα από το γεμολογικό εργαστήριο όπου τα έστειλε για έκδοση πιστοποιητικού. Εκεί, ο ειδικός εκτιμητής εξέφρασε το θαυμασμό του όχι για τις πολύτιμες πέτρες αλλά για την πιστότητα των αντιγράφων, τόσο που, μεταξύ αστείου και σοβαρού ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να του δωρίσει ένα από αυτά.

Η συνέχεια της ιστορίας, γράφτηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου ο ιδιοκτήτης υπέβαλε μήνυση κατά του ιερέα ο οποίος ωστόσο, παραμένει άφαντος, ακόμα και από την Μονή όπου ιερουργεί, η οποία μάλιστα ξεκίνησε διαδικασία καθαίρεσής του.

Πηγή zougla.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας