Τουρκία: με νέα προκλητική Navtex απαντά στην Ελλάδα


Νέα παράνομη Navtex εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός Αττάλειας. Η Τουρκία ανεβάζει κατακόρυφα την ένταση στην Μεσόγειο.

Ένα νέο γύρο προκλητικών κινήσεων ξεκίνησε και πάλι η Τουρκία η οποία, μετά τη συμφωνία Ελλάδος - Αιγύπτου για τη μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ, στέλνει και πάλι το Oruc Reis για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Με αυτή την παράνομη Navtex που εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός Αττάλειας του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, η Τουρκία ανεβάζει κατακόρυφα την ένταση στην Μεσόγειο.

Δεσμεύει περιοχή ανατολικά του τμήματος της μερικής οριοθέτησης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης Ελλάδας – Αιγύπτου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, και στέλνει το Oruc Reis για έρευνες μέχρι τις 23 Αυγούστου.

Ταυτόχρονα, ξεκινάει σήμερα η προαναγγελθείσα από τους Τούρκους άσκηση με πραγματικά ανατολικά της Ρόδου.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, εκφράζει την ανησυχία του για τις τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

 Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της τουρκικής navtex και την κινητοποίηση των τουρκικών πλοίων ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ έγραφε στο twitter: “Το ερευνητικό μας πλοίο Oruc Reis απέπλευσε από την Αττάλεια για τη νέα του αποστολή στη Μεσόγειο . 83 εκατομμύρια Τούρκοι είναι στο πλευρό σου Oruc Reis.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δημοσιογράφους αναφέροντας ότι ο καθορισμός της υφαλοκρηπίδας από την πλευρά της Ελλάδας παραβιάζει την τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Πηγή ANT1News.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας