Η Ολλανδία βάζει σε 10ημερη καραντίνα όσους επιστρέφουν από ελληνικά νησιά


Στην «πορτοκαλί» λίστα που επιβάλει… καραντίνα έβαλε η Ολλανδία τα ελληνικά νησιά, ενώ στην «κίτρινη» λίστα παραμένουν η Πελοπόννησος και η ηπειρωτική Ελλάδα. Μόλις χθες (07.09.2020) η Βρετανία είχε κάνει το ίδιο με επτά ελληνικά νησιά.

Μια νέα ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα λόγω κορονοϊού έβγαλε η Ολλανδία. Από σήμερα και μέχρι νεοτέρας όσοι επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά θα υποχρεούνται να μένουν σε 10ήμερη καραντίνα.

Η νέα ταξιδιωτική οδηγία από την Ολλανδία και η ένταξη των ελληνικών νησιών στην «πορτοκαλί» λίστα σημαίνει ότι αποθαρρύνονται σθεναρά τα μη απαραίτητα ταξίδια στα ελληνικά νησιά. Αιτία, όπως αναφέρεται από το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας, είναι το γεγονός πως πολλοί τουρίστες μολύνονται από τον κορονοϊό ενώ κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.

Η οδηγία τίθεται σε ισχύ από σήμερα (08.09.2020). Όσοι επιστρέφουν από σήμερα στην Ολλανδία από τα ελληνικά νησιά, θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα 10 ημερών και αν εμφανίσουν συμπτώματα (πυρετός, δύσπνοια, βήχα, καταρροή), όπως αναφέρει η ανακοίνωση, πρέπει να επικοινωνήσουν με τις υγειονομικές αρχές για να εξεταστούν.

Η ταξιδιωτική οδηγία για την Πελοπόννησο και την ηπειρωτική Ελλάδα παραμένει στο “κίτρινο”. Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπονται τα ταξίδια αναψυχής αλλά οι ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίσουν τα μέτρα και τους κανόνες που ισχύουν και να τους ακολουθούν. 

Πηγή: nltimes.nl

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ