Πέτσας: Ανακοινώσεις Μητσοτάκη για αμυντικό τρίπτυχο – Πότε έρχεται το εμβόλιο του κορονοϊού στην Ελλάδα


Για τις νέες απειλές που εκτόξευσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας, αλλά και την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας, μίλησε στο OPEN ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

“Δεν φοβόμαστε τις απειλές” είπε ο κ. Πέτσας και συμπλήρωσε: “Και η ρητορεία και οι προκλητικές ενέργειες ξεφεύγουν από ό,τι έχουμε συνηθίσει εδώ και δεκαετίες. Γι αυτό το ζήτημα των τελευταίων δύο μηνών, χρειάζεται ψυχραιμία και ετοιμότητα. Εχουμε μία και μόνο διαφορά με την Τουρκία, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μας”.

Παράλληλα, χαρακτήρισε εσωτερική προπαγάνδα τις πληροφορίες περί μετακίνησης τουρκικών στρατευμάτων στην Αδριανούπολη, τα οποία δεν επιβεβαιώνονται, όπως τόνισε. “Έχει κουράσει με την συμπεριφορά του, ακόμα και το εσωτερικό της χώρας και δεν καταλαβαίνουμε το λόγο που το κάνει”. Από την πλευρά της, η Ελλάδα έχει εντατικοποιήσει όλες τις διπλωματικές ενέργειες κι όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τις απειλές πολέμου του Τούρκου προέδρου: “Ευχόμαστε ποτέ να μην χρειαστεί, αλλά θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν μας τρομάζει καμία απειλή”.

Ο κύριος Πέτσας προανήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ θα εξαγγείλει ένα τρίπτυχο που θα αφορά και στην άμυνα της χώρας και θα έχει να κάνει με τα εξοπλιστικά προγράμματα, την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας και ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό στις Ενοπλες Δυνάμεις μας. “Μιλάμε και με άλλες χώρες πλην της Γαλλίας. Δεν είναι μόνο το θέμα των εξοπλιστικό”.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη νέα δέσμη μέτρων για στήριξη των πληττόμενων από την πανδημία, αλλά και για την πρώτη προμήθεια του εμβολίου της Οξφόρδης για τον κορονοϊό, που -όπως είπε- αναμένεται στη χώρα μας τον Δεκέμβριο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ