Ελληνοτουρκική συνεργασία σε στημένα ματς μπάσκετ!


Μετά από δύο περίπου χρόνια ολοκληρώθηκε η δικαστική έρευνα για χειραγωγημένα αποτελέσματα αγώνων του τουρκικού πρωταθλήματος μπάσκετ που στοιχηματίστηκαν στην Ελλάδα!

Η εισαγγελέας Εφετών και εποπτεύουσα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινία Σακελλαροπούλου εντόπισε σε πέντε διαφορετικές περιοχές της χώρας περίεργους, παράλογους και εντέλει ύποπτους στοιχηματισμούς σε 18 αγώνες της Turkish League (TBL).

Όπως αποκάλυψε η «Δίκη στο Open», τα στοιχήματα πονταρίστηκαν με εξαιρετική ακρίβεια, σε μεγάλα ποσά και μόλις μία ώρα πριν την έναρξη των αγώνων στην Ηλιούπολη, στην Καλλιθέα, στο Κερατσίνι, στη Χαλκίδα και στο Κιάτο.

Η προκαταρκτική διενεργήθηκε απόν τον αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ο οποίος συνέταξε αναλυτική έκθεση και αποφάσισε να γίνει κύρια ανάκριση για χειραγώγηση αγώνων και στοιχηματική απάτη σε βαθμό κακουργήματος.

Σε όλα τα ύποπτα ματς του τουρκικού πρωταθλήματος μπάσκετ σφύριζαν τρεις συγκεκριμένοι διαιτητές, οι οποίοι φρόντιζαν ώστε τα αποτελέσματα να έχουν συγκεκριμένη διαφορά πόντων.

Το κύκλωμα των Τούρκων ρέφερι είχε οριστεί σε αγώνες από τις 8 Οκτωβρίου 2017 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2017.

Τα ονόματα των διαιτητών και των Ελλήνων παικτών του στοιχήματος βρίσκονται στην κατοχή των δικαστικών λειτουργών.

Προς το παρόν δεν υπάρχει αίτημα δικαστικής συνδρομής από την τουρκική Δικαιοσύνη.    

Πηγή zougla.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μ.Παγώνη: «Οι ανεμβολίαστοι να μπαίνουν με rapid test και διπλή μάσκα στα σούπερ μάρκετ - Ξεχάστε τα Χριστούγεννα»

Νέα μέτρα – Σε ισχύ από τις 6 το πρωί – Όλες οι αλλαγές σε εργασία, εστίαση, λιανεμπόριο

Εξαπλώνεται η μετάλλαξη Όμικρον, η μια χώρα μετά την άλλη επιβάλλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς - Πότε θα υπάρξουν σαφή δεδομένα