Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας: «Αν ο Ερντογάν κάνει το λάθος η απάντηση μας θα είναι συντριπτική»


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, σε ρητορικό επίπεδο αυτό που έλεγαν καλά ενημερωμένες πηγές είναι ότι θα πρέπει να καταλάβουν όλοι στην Τουρκία ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν αστειεύονται.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν με νόημα ότι αν αποφασίσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κάνει το λάθος προχωρώντας στο πρώτο βήμα, τότε θα πρέπει να γνωρίζει προκαταβολικά ότι αυτό το πρώτο βήμα θα έχει μια καταστρεπτική απάντηση για τον ίδιο και για την Τουρκία. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, έλεγαν χαρακτηριστικά, δεν παίζουν παιχνίδια.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Την ίδια ώρα, διαπιστώνεται καθημερινά μια κλιμάκωση στη ρητορική της Τουρκίας. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλά για την ισχύ των όπλων, προσβάλλει την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ο Μεβλούτ Τσαβούσογλού απευθύνει ένα προκλητικό και ένα επιθετικό κάλεσμα σε διάλογο λέγοντας «Αν έχετε τα κότσια, ελάτε».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, η Άγκυρα τις τελευταίες ημέρες στέλνει ένα διπλό μήνυμα στην Αθήνα. Από τη μία πλευρά ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα δεν έχει τις δυνατότητες να «τα βάλει» στρατιωτικά με την Τουρκία, αφού όπως είπε τη Δευτέρα «ο αποδεκατισμένος στρατός στην Ελλάδα ας κοιτάξει την ιστορία του και τι έχει πάθει». Από την άλλη πλευρά, την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών λέει «δεν έχετε τα κότσια ούτε στο τραπέζι για διάλογο να καθίσετε, δεν έχετε επιχειρήματα». Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και πάλι στο Καστελόριζο και προσπάθησε να παρουσιάσει μια Ελλάδα του παραλόγου, αφού, σύμφωνα με το OPEN, η επικοινωνιακή τακτική της υποβίβασης της Ελλάδας συνεχίζεται από την Άγκυρα, όχι μόνο σε επίπεδο δηλώσεων αλλά και από τον τουρκικό Τύπο, ο οποίος αναπαράγει τις δηλώσεις αυτές και δημιουργεί τις σχετικές εντυπώσεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ

Στάθης Παναγιωτόπουλος – «Μίλησε» ο υπολογιστής του – Τα σοκαριστικά ροζ ευρήματα