Πύρινη κόλαση στη Μόρια (βίντεο)


Εξέγερση προσφύγων και μεταναστών, με αφορμή την απομόνωση των διαπιστωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στο ΚΥΤ.

Πύρινη κόλαση στη Μόρια (βίντεο)

Ο κορονοϊός… άναψε φωτιές στη Μόρια. Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών το εγκατέλειψαν και αναζήτησαν καταφύγιο στα γύρω βουνά. Πολλοί είναι αυτοί που κατευθύνονται και προς την πόλη.

Αφορμή αποτέλεσε η γνωστοποίηση του ότι 35 άτομα βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και ότι πρέπει να τεθούν σε απομόνωση μαζί με μέλη των οικογενειών τους, αλλά και όσους είχαν χαρακτηρισθεί επαφές τους. Αυτό θα γινόταν σε χώρους αποθήκης λίγο έξω από το ΚΥΤ, στον δρόμο προς την Παναγιούδα.

AP - ΜΟΡΙΑ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΚΥΤ

AP - ΜΟΡΙΑ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΚΥΤ

Κάποιοι από αυτούς αντέδρασαν στην προοπτική της απομόνωσής τους και αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό. Κάποιοι άλλοι αργά το βράδυ προσπάθησαν να βγουν έξω από τον καταυλισμό, κινούμενοι προς τα βουνά και θεωρώντας ότι έτσι θα διαφύγουν από τον κίνδυνο του κορονοϊού, που θα προκαλούσε η επαφή με όσους δεν δεχόταν να απομακρυνθούν. Οι συγκρούσεις μεταξύ τους, οδήγησαν σύντομα σε φωτιές, αρχικά περιμετρικά του καταυλισμού, που κατέκαψαν όλες τις σκηνές έξω και γύρω από το ΚΥΤ και κοντέινερ μέσα σε αυτό.

AP - ΜΟΡΙΑ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΚΥΤ

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, οι φωτιές εξαπλώθηκαν ταχύτατα. 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα κινητοποιήθηκαν άμεσα, ωστόσο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απωθήθηκαν από πρόσφυγες και μετανάστες.

AP - ΜΟΡΙΑ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΚΥΤ

Μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών κινήθηκε προς την πόλη, περνώντας μάλιστα μέσα από το χωριό της Μόριας. Διμοιρίες ΜΑΤ με κλούβες δημιούργησαν φραγμό στο ύψος του Καρά Τεπέ, για να τους εμποδίσουν.

Δείτε τα βίντεο με την πυρκαγιά
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ