Ερντογάν: O Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίζεται πως ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται σε ένα συνεχές παραλήρημα


Με αφορμή τις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις, ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης,  πήρε θέση, ισχυριζόμενος πως ο Ερντογάν έχει απέναντί του μια χώρα αποφασισμένη. «Όσοι θεωρούσαν την εύκολο στόχο της Τουρκίας έπεσαν έξω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης σε πρωινή εκπομπή του . Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο Ερντογάν «είναι απομονωμένος διπλωματικά, του έχουμε δώσει απάντηση στρατιωτικά και η οικονομία του είναι σε ελεύθερη πτώση».

«Ο Ερντογάν βρίσκεται σε ένα συνεχές παραλήρημα. Έχει ξεφύγει». Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε, μάλιστα, ότι κανείς δεν επιθυμεί πόλεμο με , όμως η συνεννόηση δε γίνεται με στόλο έξω από το ναύσταθμο και με παράνομες ενέργειες. Η ατλαντική συμμαχία υπάρχει για να προστατεύει τα κράτη-μέλη από απειλές, επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης και προσέθεσε ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται και τις αρχές της συμμαχίας. svg%3E

Τι είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τον Στόλτενμπεργκ

Για τον Στόλτενμπεργκ, ο υπουργός σχολίασε ότι «δεν έχει αρθεί στο ύψος των περιστάσεων του αξιώματός του». Έχει λάβει τα μηνύματα που πρέπει και έχει καταλάβει ότι αυτό που έγινε ήταν μεγάλη αστοχία, όπως είπε.«Είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ και οι  είναι ολοένα και πιο υπέρ των δικών μας θέσεων», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε ότι «ο Μακρόν είναι ο πιο μεγάλος φίλος της Ελλάδας». Παράλληλα, όπως εξήγησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρά τις καλές σχέσεις   –  , η εξωτερική πολιτική της Αμερικής έχει αποδεχτεί όλες τις ελληνικές θέσεις και μπλόκαρε τις πωλήσεις των F-35 στην Τουρκία.

«Η Ελλάδα είναι απολύτως προετοιμασμένη και έτοιμη»

O υπουργός ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις. Παράλληλα,ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο σκηνικό της οικονομίας σχολιάζοντας το σχέδιο νόμου που πρόκειται να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό και την ενίσχυση της οικονομίας, ενώ ανακοίνωσε πως θα υπάρξει επιδότηση για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Όπως εξήγησε πρόκειται για ένα ειδικό εργαλείο μόνο για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν λόγω της κρίσης και έχουν αδυναμία πρόσβασης στον κρατικό δανεισμό, στο σύνολο της επικρατείας, το οποίο θα δοθεί ως ενίσχυση μέσω του ΕΣΠΑ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ