Στα 7 μίλια από το Καστελόριζο το Oruc Reis


Μια ανάσα από το Καστελόριζο έφθασε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis τα ξημερώματα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου, εκτινάσσοντας στα ύψη την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το τουρκικό ερευνητικό κινήθηκε εντός της ζώνης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (6 έως 12 ν.μ.) έχοντας κλειστό πομπό μόλις 7 ναυτικά μίλια από το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης σε απόσταση αναπνοής από το Καστελόριζο.

Με βάση την πρόσφατη NAVTEX μεθαύριο, το Oruc Reis θα πλεύσει προς την Αττάλεια, προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες συντήρησης έπειτα από σχεδόν ενάμιση συνεχή μήνα δραστηριοτήτων σε μια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο. 

Το τουρκικό ερευνητικό πλέει με τα βοηθητικά του πλοία Ataman και Cengiz Han και με συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται σε ετοιμότητα παρακολουθώντας τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού και των πλοίων που το συνοδεύουν.

Αυτή την ώρα, το Oruc Reis κινείται με πορεία νότια, ταχύτητα περίπου 4,4 κόμβων και στο ανατολικό όριο της περιοχής όπου πλέει από την προηγούμενη Κυριακή.


 

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ

Στάθης Παναγιωτόπουλος – «Μίλησε» ο υπολογιστής του – Τα σοκαριστικά ροζ ευρήματα