Μητροπολίτης σε δημοσιογράφο: Σκασμός παλιάνθρωπε, είσαι χυδαίος!

 


Δείτε βίντεο με το λεκτικό επεισόδιο ανάμεσα στον Μητροπολίτη Κύκκου και δημοσιογράφο – Ο Μητροπολίτης δήλωσε ότι δεν θα συμμορφωθεί με την απόφαση αναγνώρισης της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας

Επεισόδιο μεταξύ του Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου και του δημοσιογράφου Αριστείδη Βικέτου, σημειώθηκε σήμερα το πρωί μετά τη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση τςη Συνόδου να υποστηρίξει την αναγνώριση της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας, υπό τον Μητροπολίτη Επιφάνιο, δήλωσε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να συμμορφωθεί με την απόφαση, θεωρώντας πως ο Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος παρεμβαίνει αντικανονικώς σε δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο δημοσιογράφος Αριστείδης Βικέτος, ανέφερε στον Μητροπολίτη, ότι ουσιαστικά τάσσεται υπέρ της Ρωσικής Εκκλησίας. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Κύκκου έκανε αναφορά στον Μάρκο  Ευγενικό που ήταν ο μόνος που είχε διαφωνήσει με την Σύνοδο της Φεράρα το 1438 και στη συνέχεια δικαιώθηκε. Ο δημοσιογράφος περενέβη εκ νέου ρωτώντας τον Μητροπολίτη αν θεωρεί τον εαυτό του «Μάρκο Ευγενικό». Ο Μητροπολίτης αντέδρασε και μετά τις δηλώσεις του, ενώ αποχωρούσε ακούγεται να λέει στον δημοσιογράφο. «Σκασμός. Παλιάνθρωπε, είσαι χυδαίος». Παρενέβησαν άλλοι Μητροπολίτες και οδήγησαν τον Μητροπολίτη Κύκκου στην έξοδο της Αρχιεπισκοπής.

Τι αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Κύπρου

Σήμερα με πλειοψηφία 10 έναντι 7 η Ιερά Σύνοδος της Κύπρου αποφάσισε να στηρίξει την πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου να μνημονεύει τον Μητροπολίτη Κίεβου Επιφάνιο ως προκαθήμενο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος δήλωσε πως το θέμα είναι πλέον λήξαν. Αργότερα εκτός από τον Μητροπολίτη Κύκκου, ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαϊας με δήλωση του ανέφερε πως δεν θα συμμορφωθεί με την απόφαση της Συνόδου και αναγνωρίζει ως νόμιμο Μητροπολίτη Κίεβου, τον Ονούφριο του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος με δήλωση του στον τηλεοπτικό σταθμό Άλφα Κύπρου, απολογήθηκε για την συμπεριφορά του και ζήτησε συγνώμη λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τα όσα είπε εναντίον του δημοσιογράφου.

ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρωτοδικείο Λάρισας: Αφήνουν 68χρονη καρκινοπαθή, Ανήμπορη και κατάκοιτη στο έλεος του σεισμού !

Λάρισα: Εξελίξεις στην υπόθεση της μηνυτήριας αναφοράς για τα έργα στον Αγιόκαμπο.

ΓΡΕΒΕΝΑ:Τίτλοι τέλους για την πολύκροτη υπόθεση των ναρκωτικών. Αθώος ο ένας εκ των δυο κατηγορουμένων!