Απαγόρευση κυκλοφορίας : Τι ισχύει τελικά με τη λειτουργία delivery και take away


Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21:00 που επιβάλλεται από την ερχόμενη Παρασκευή θα προκαλέσει ντόμινο νέων παρεμβάσεων στην αγορά

Σύγχυση και αναστάτωση προκλήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, μετά την ανακοίνωση νέων αυστηρότερων μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κοροναϊού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 –με ελάχιστες εξαιρέσεις– καθώς και επιπλέον μέτρα για την τηλεργασία και την ατομική άσκηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος της αυστηροποίησης των μέτρων είναι η διαπίστωση της κυβέρνησης πως υπάρχουν περιττές μετακινήσεις που διευκολύνουν την μετάδοση του ιού. 

Τι ισχύει για delivery και take away

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21:00 που επιβάλλεται από την ερχόμενη Παρασκευή θα προκαλέσει ντόμινο νέων παρεμβάσεων στην αγορά.

Μετά τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων από τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας δημιουργήθηκε σύγχυση σχετικά με τη λειτουργία των take away και των delivery και τις πληροφορίες που ήθελαν να «βάζουν λουκέτο» από τις 20:30.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας στο in.gr, -οι οποίες επιβεβαιώθηκαν λίγη ώρα αργότερα με επίσημη ανακοίνωση– για τα take away θα ισχύει το προφανές. Ότι δηλαδή δεν θα μπορούν οι πολίτες να βγαίνουν αποκλειστικά για αγορά φαγητού μετά τις 21:00 και μέχρι τις 05:00 το πρωί, οπότε και θα ισχύουν τα νέα μέτρα.

Παρόλα αυτά, αν κάποιος βρίσκεται έξω εκείνες τις ώρες για τους λόγους που επιτρέπονται (υγεία, εργασία, έξοδο με κατοικίδιο), θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει φαγητό take away.

Σε ό,τι αφορά στο delivery, αναμένεται να συνεχίσουν να ισχύουν κανονικά οι παραδόσεις κατ’ οίκον, μέχρι οι επιχειρήσεις να κλείνουν αναλόγως του ωραρίου τους.

Μάλιστα, διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε, το βράδυ της Τετάρτης, και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 – 05.00, διευκρινίζουμε ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.

» Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21:00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μ.Παγώνη: «Οι ανεμβολίαστοι να μπαίνουν με rapid test και διπλή μάσκα στα σούπερ μάρκετ - Ξεχάστε τα Χριστούγεννα»

Νέα μέτρα – Σε ισχύ από τις 6 το πρωί – Όλες οι αλλαγές σε εργασία, εστίαση, λιανεμπόριο

Εξαπλώνεται η μετάλλαξη Όμικρον, η μια χώρα μετά την άλλη επιβάλλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς - Πότε θα υπάρξουν σαφή δεδομένα