Αιθιοπία: Ξεπέρασαν τα 190.000 τα κρούσματα κορωνοϊού


Το υπουργείο Υγείας της Αιθιοπίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.692 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό στο κράτος της ανατολικής Αφρικής να φθάνει τους 190.594.

Παράλληλα, οι θάνατοι άλλων 19 ασθενών με τον COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας σε 2.693 νεκρούς μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στην ανατολική περιφέρεια της ηπείρου. Κατατάσσεται πέμπτη σε ολόκληρη την Αφρική σε αριθμό κρουσμάτων.

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ενεργών κρουσμάτων είναι επί του παρόντος 38.309, ενώ 693 ασθενείς με τον COVID-19 νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Η Αιθιοπία έχει καταγράψει περί το 4% του συνόλου των κρουσμάτων σε όλη τη Μαύρη Ήπειρο, σύμφωνα με τα Αφρικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Οι αιθιοπικές αρχές έχουν αρχίσει εκστρατεία ανοσοποίησης αφού παρέλαβαν την 7η Μαρτίου παρτίδα 2,2 εκατ. δόσεων εμβολίων για τον νέο κορωνοϊό μέσω του COVAX, του μηχανισμού του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ