Πρωτοδικείο Λάρισας: Αφήνουν 68χρονη καρκινοπαθή, Ανήμπορη και κατάκοιτη στο έλεος του σεισμού !


Φωτό αρχείου 

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η περιοχή της  Θεσσαλίας μαστίζεται καθημερινώς από συνεχείς σεισμούς με κορυφαίο τον σεισμό της 3ης Μαρτίου που άφησε ανεξίτηλο,το στίγμα του.Σπίτια,κόποι μια ζωής,μόχθος και αναμνήσεις χάθηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.Ακόμα δεν έχουν στεγνώσει τα δάκρυα των πληττόμενων βλέποντας να <<καταρρέει>> ιδίοις όμμασι η ΖΩΗ τους. Και ενώ θα περίμενε κανείς η ελληνική δικαιοσύνη να σταθεί αρωγός στον πολίτη που καταστράφηκε εν μια νυκτί, αντιθέτως  θεωρεί ΜΗ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ την περίπτωση της σεισμικής δόνησης που κατέστρεψε περιουσίες με αποτέλεσμα να απορρίπτει αίτηση προσωρινής διαταγής πολίτη, που δεν μπορεί μαζί με την οικογένεια της και την ανήμπορη καρκινοπαθή και κατάκοιτη μητέρα της  πλέον να διαμείνουν στην οικία τους.


Πιο συγκεκριμένα λοιπόν πολίτης κατέθεσε αίτηση  δικαστικής συμπαράστασης, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας , με σκοπό να οριστεί δικαστική συμπαραστάτρια  για λογαριασμό της μητέρας της, με την κατάσταση της τελευταίας,τους τελευταίους δυο μήνες να έχει επιδεινωθεί στο μέγιστο βαθμό. Συγκεκριμένα πάσχει από καρκίνο και δυστυχώς βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο. 

Παράλληλα κατατέθηκε και αίτηση προσωρινής διαταγής,αιτούμενη λόγω του ΣΕΙΣΜΟΥ και του γεγονότος, ότι το σπίτι στο οποίο κατοικούν κρίθηκε ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΟ από το αρμόδιο κλιμάκιο ,να οριστεί δικαστική συμπαραστάτρια μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. 

Ανάμεσα στους λόγους που επικαλούνταν η αιτούσα, ήταν και η διαχείριση των λογαριασμών της μητέρας της αφού η ίδια δεν έχει πλέον δικαιοπρακτική ικανότητα λόγω της κατάστασής της. Καταθέσεις φυσικά που αφορούν την σύνταξη της συμπαραστατέας και όχι τίποτα κρυφά εισοδήματα από offshore εταιρείες. Ο λόγος προφανής. Μη έχοντας την οικονομική δυνατότητα της περίθαλψης της ίδιας της μητέρας της (και όσα συνεπάγονται για τη διαβίωση μιας καρκινοπαθούς) προστίθεται και η μετοίκηση τους σε άλλο σπίτι. Κάτι που  αυξάνει δραματικά το κόστος.  

Το αποτέλεσμα ; Απέρριψε την προσωρινή διαταγή η Πρόεδρος υπηρεσίας  του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας. 

ΜΗ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ! 
ΜΗ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ!


Τα συμπεράσματα δικά σας !

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας