Διώχνουν τους τουρίστες από την Ακρόπολη


Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Τεράστια ταλαιπωρία βιώνουν οι τουρίστες που ανυπομονούσαν -ίσως και για πολλά χρόνια της ζωής τους- να ταξιδέψουν στην Αθήνα και να επισκεφτούν την Ακρόπολη. Το ελληνικό κράτος τούς δείχνει το χειρότερό του πρόσωπο, καθώς η αναλγησία, η γραφειοκρατία και οι αναίτιες καθυστερήσεις προκαλούν τεράστιες ουρές και ταλαιπωρία. Και να σημειώσουμε ότι, αφού ακόμη δεν έχει καταφθάσει το κύμα τουριστών που περιμένουμε, η κατάσταση μόνο χειρότερη και πιο προσβλητική για τον πολιτισμό μας μπορεί να γίνει όσο προχωρούμε στην τουριστική σεζόν.

Ο φακός του zougla.gr είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας. Μαζί με επαγγελματία ξεναγό, διαπιστώσαμε την αχρείαστη ταλαιπωρία των επισκεπτών του μνημείου, καθώς στη νότια μεριά της Ακρόπολης λειτουργεί μόνο το ένα ταμείο -άγνωστο γιατί είναι κλειστό το δεύτερο-, ενώ το αυτόματο μηχάνημα εισιτηρίων επίσης είναι εκτός λειτουργίας εδώ και καιρό!Όπως μας αναφέρει ο Κρίτων Πιπέρας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών, «υπάρχει μόνο ένα μηχάνημα για να σκανάρουν οι τουρίστες τα ηλεκτρονικά τους εισιτήρια... Στις κατηγορίες των μειωμένων δε, οι αγορές δεν μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά, ενώ δεν υπάρχει καν η κατάλληλη σήμανση για την πληροφόρηση των τουριστών, για όσα δικαιούνται... Οι αρχαιολογικοί χώροι ήταν για μεγάλο διάστημα κλειστοί. Οι υπεύθυνοι είχαν όλο τον χρόνο να επιλύσουν τα όποια προβλήματα».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό κράτος δεν σέβεται τον πολιτισμό και την αξία της Ακρόπολης. Πίσω στο μακρινό 2010, σύμφωνα με ρεπορτάζ του zougla.gr, είχαν τοποθετηθεί μηχανολογικές εγκαταστάσεις κόστους εκατομμυρίων ευρώ οι οποίες όμως… δεν λειτούργησαν ποτέ!


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας