Κίνημα Αλλαγής: Οι κινήσεις των 6 και οι αντισυσπειρώσεις που φέρνει η υποψηφιότητα του Γιώργου


Ποιοι θα συνεχίσουν και ποιοι θα αποχωρίσουν από την κούρσα για την ηγεσία - Μέχρι τις 18:00 σήμερα η κατάθεση των υπογραφών - Οι επόμενες κινήσεις των υποψηφίων

Η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου διαμορφώνει μεν νέα δεδομένα και δίνει εντελώς άλλη τροπή στη μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο δεν δείχνει να αποθαρρύνει στο παραμικρό τους άλλους βασικούς μετέχοντες στη κούρσα διαδοχής της Φώφης Γεννηματά. 

Όσοι περίμεναν ότι θα υπάρξει αμέσως κύμα αποσύρσεων από τη μάχη, κάθε άλλο παρά δικαιώνονται, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, παρά το γεγονός πως κάποιοι εκ των υποψηφίων απευθύνονται σε μεγάλο βαθμό στο ίδιο κοινό. Πάντως η μη απόσυρση αυτή την ώρα δεν σημαίνει ότι θα μείνουν όλοι μέχρι το τέλος. Η μόνο η περίπτωση που φαίνεται ότι θα ξεκαθαρίσει σήμερα είναι του Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος θα επανεξετάσει, λέγεται, τη στάση του και να φύγει από την κούρσα στηρίζοντας τον κ. Παπανδρέου. Ο γραμματέας της κοινοβουλευτι8κής ομάδας κατέθεσε χθες 6.837 υπογραφές, αλλά με την επισημοποίηση της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού τα δεδομένα άλλαξαν, λένε συνομιλητές του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Νίκος Ανδρουλάκης σχεδιάζουν ήδη τις επόμενες κινήσεις τους με βάση ότι θα έχουν ως κύριο αντίπαλο τον κ. Παπανδρέου. Όχι μόνο δεν υπήρξε ποτέ καμία σκέψη να αναθεωρήσουν για την υποψηφιότητά τους, αλλά θεωρούν ότι τώρα η πρόκληση είναι μεγαλύτερη.

Έτσι κι αλλιώς τα μηνύματα που λαμβάνουν, είναι ότι απέναντι στην κίνηση του κ. Παπανδρέου αναπτύσσονται ήδη αντισυσπειρώσεις, που θα ενισχύσουν άλλες υποψηφιότητες, για προφανείς λόγους.

Ο κ. Λοβέρδος δεν κρύβει ότι δεν περίμενε ότι θα κατέβαινε υποψήφιος ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά σε κάθε περίπτωση στηρίζεται στη δυναμική που έχει αναπτύξει τους τελευταίους μήνες, με την οποία θα μπει στην τελική ευθεία της αναμέτρησης.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να καταθέσει νωρίς το απόγευμα τις υπογραφές για την επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του και όπως λένε συνεργάτες του, θα είναι πολλές χιλιάδες, την ώρα μάλιστα που έχει εξασφαλιστεί και η στήριξη πολλών βουλευτών, οι οποίοι πάντως για ευνόητους λόγους δεν θα υπογράφουν το σχετικό κείμενο.

Ερωτηματικό είναι ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος έχει δηλώσει μεν ότι συνεχίζει (κατέθεσε από την περασμένη Παρασκευή περισσότερες από 8000 υπογραφές), αλλά το γεγονός ότι στις τάξεις των υποστηρικτών του είναι πολλοί παπανδρεϊκοί, οι οποίοι τώρα επανεξετάζουν τη στάση τους, τον φέρνει μπροστά σε νέα δεδομένα.

Ο Παύλος Γερουλάνος διαβεβαιώνει ότι δεν θα κάνει πίσω, ενώ ο Παύλος Χρηστίδης συνεχίζει τη συλλογή υπογραφών και θεωρείται μάλλον απίθανο να επηρεαστείαπό πιέσεις από το παπανδρεϊκό στρατόπεδο για να κάνει πίσω.

Και οι δυο θα καταθέσουν μέχρι το απόγευμα τις υπογραφές. Ο Παύλος Γερουλάνος έκανε σχετική ανάρτηση, ενώ ο Παύλος Χρηστίδης,θα τις καταθέσει σύμφωνα με πληροφορίες στις 14:00 και θα κάνει και σχετική δήλωση.

Σε κάθε περίπτωση πολλά θα ξεκαθαρίσουν το απόγευμα, αφού οι υποψήφιοι που δεν έχουν καταθέσει μέχρι τώρα τις υπογραφές πρέπει να το κάνουν έως τις 18:00  σήμερα.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας