Μπογδάνος εκτός ΚΟ της ΝΔ: Διαγραφή με μηνύματα
Ο βουλευτής σε συνέντευξή του επέμεινε στις απόψεις του - ΝΔ για αντιπολιτευτική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ: «Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω»

Το σαφές μήνυμα του πρωθυπουργού -μέσω της διαγραφής του Κ. Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ- ότι στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη δεν έχουν χώρο απαράδεκτες απόψεις που παραπέμπουν σε εποχές διχασμού, επιχειρούν να επισημάνουν σε όλους τους τόνους κυβερνητικά στελέχη.

Τα ίδια κυβερνητικά στελέχη επαναλαμβάνουν ότι τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος κατά την διάρκεια της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης της βουλής θα εστιάσει στην ανάδειξη της «ιστορικής στιγμής» με την ψήφιση της ελληνογαλλικής συμφωνίας αλλά και θα απαντήσει στις επιθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη λογική ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορεί να δει πέρα από τις κομματικές παρωπίδες το πραγματικό εθνικό συμφέρον της χώρας».

Κυβερνητικές πηγές σχετικά και με την διαγραφή Μπογδάνου και την αντιπολιτευτική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν λέγοντας ότι «εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω». Την ίδια στιγμή ο Κ. Μπογδάνος επιμένει στις απόψεις του για το ΚΚΕ. «Αλίμονο, αν η αναφορά βάσει ιστορικών πηγών στις αντεθνικές θέσεις του ΚΚΕ αντιβαίνει τις αρχές μας», υποστήριξε για άλλη μία φορά χθες από τον ΑΝΤ1 ο βουλευτής, ο οποίος μιλώντας για την παρουσία του στο Βίτσι, σημείωσε ότι «η παρουσία μου είχε ως νόημα να προστατευθούν οι κάτοικοι από τους φασίζοντες». Στη συνέχεια κατηγόρησε τον υπουργό Εξωτερικών ότι είχε κακή ενημέρωση, δήλωσε στην ίδια συνέντευξη στον ΑΝΤ1 ότι θα ψηφίσει σήμερα την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία κι ότι θα παραμείνει συντεταγμένος στις αρχές που διέπουν έναν ολόκληρο χώρο, ενώ σχετικά με τις πολιτικές του επιδιώξεις ανέφερε με νόημα ότι «οι εκλογές αργούν» και ότι ο ίδιος «δεν είναι λαγός».

Είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός μόλις ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρισκόταν για τις απόψεις που διατύπωσε ο Κ. Μπογδάνος στη βουλή προχώρησε χωρίς καθυστέρηση στην κίνηση της διαγραφής του. Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε κάνει -επίσης από το βήμα της Επιτροπής στη βουλή- σφοδρή επίθεση στον βουλευτή τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε προσπάθεια, σήμερα, προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν, για την αποκόμιση μικροκομματικού οφέλους». Με χθεσινή δήλωσή του δε έδωσε απάντηση στα στελέχη της αντιπολίτευσης που με αφορμή τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη ΝΔ « διαπίστωσαν» κλίμα δήθεν διαφοροποίησής του από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Καθιστώ σαφές, άπαξ και διά παντός: Ως υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Οι ενέργειές μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του» ήταν η κατηγορηματική δήλωση του Νίκου Δένδια με την οποία ο υπουργός Εξωτερικών προσπάθησε να βάλει τέλος σε σχόλια σχετικά με την υποτιθέμενη πολιτική στόχευσή του και τους σκοπούς της άμεσης πολιτικής καταδίκης των δηλώσεων του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. «Κατανοώ την ανάγκη (κατ’ εξοχήν) του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω απόλυτης ένδειας πολιτικής πρότασης, να προσπαθεί να οικοδομήσει μία εικόνα διαφοροποίησής μου από τον Πρωθυπουργό, σε μία σειρά θεμάτων» είπε επίσης ο υπουργός Εξωτερικών.


Ο Άδωνις Γεωργιάδης ερωτηθείς αν ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος πρέπει να επιστρέψει στην ΚΟ εφόσον ζητήσει συγγνώμη, είχε απαντήσει εν τω μεταξύ από χθες το πρωί ότι: «Εγώ δεν είμαι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και δεν μου αρέσει ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος να υποδύεται τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Πρόεδρος της ΝΔ είναι ένας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχουμε άλλο». Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε ορθή και επιβεβλημένη την απόφαση του πρωθυπουργού υπογραμμίζοντας ότι: «Σε μία εβδομάδα που αυτό που πρέπει να κυριαρχεί στην πολιτική ζωή είναι η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και οι φρεγάτες, αποφάσισε ο κ. Μπογδάνος, για λόγους που δεν γνωρίζω, να αλλάξει την ατζέντα. Παρότι και εγώ τον είχα υποστηρίζει πριν από δύο εβδομάδες για να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση που είχε δημιουργηθεί με τη λίστα με τα παιδιά. Όταν είμαστε πολιτικοί φερόμαστε με υπευθυνότητα, καταλαβαίνουμε τη στιγμή, το χώρο και τον τρόπο, και ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος -και το λέω έτσι γιατί τον συμπαθώ πραγματικά- τα παραβίασε».

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης με συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ χθες το πρωί εξήγησε σχετικά με την απόφαση του πρωθυπουργού ότι «αυτή τη στιγμή θα περιοριστούμε στη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα- το τι θα πράξουν τα όργανα του κόμματος είναι ένα ζήτημα που αφορά εκείνα». Στο δε ερώτημα για το αν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει ο κ. Μπογδάνος στη ΝΔ, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι το πολιτικό σκηνικό είναι πολύ δυναμικό. «Υπάρχουν πολύπλευρες μετεγγραφές μεταξύ διαφορετικών και ετερόκλητων πολιτικών σχηματισμών, βλέπουμε συμμαχίες μεταξύ σχηματισμών που δε θα το περίμενε κανείς. Είναι προφανές ότι μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο το οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι η εξέλιξη αυτή δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στη ΝΔ κι ότι η διαγραφή Μπογδάνου δεν προέκυψε από τον μεμονωμένο λόγο του βουλευτή, αλλά ήταν το σωρευτικό αποτέλεσμα άτυχων δράσεων του το τελευταίο διάστημα. Για τις δε επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε: «Αντιθέτως με ό,τι ισχύει στον χώρο της κυβέρνησης, η αντιπολίτευση είναι εκείνη, η οποία είναι η επιτομή του πολιτικού αμοραλισμού. Η ΝΔ αντέδρασε με γρήγορα αντανακλαστικά. Υποδείξεις κοινοβουλευτικής ηθικής είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε από εκείνους που έχουν παίξει έναν ρόλο εξαιρετικά μισαλλόδοξο».

Η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι πριν καλά -καλά στεγνώσει το μελάνι της διαγραφής Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ, ο κ. Γεραπετρίτης διευκρινίζει ότι παραμένει μέλος του κόμματος και αφήνει μάλιστα παράθυρο επιστροφής του. «Όσο ο κ. Μητσοτάκης θα τρέμει τους ακροδεξιούς που έχουν πάρει κεφάλι στη ΝΔ, τόσο θα παραμένει έρμαιό τους, θα τους υπουργοποιεί και δεν θα τολμά να φέρει προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία», είναι η καταληκτική πρόβλεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια ανακοίνωση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας