Μητσοτάκης για ελληνογαλλική συμφωνία: Ο Τσίπρας επιμένει στο «όχι σε όλα»
«Περίμενα πως την συμφωνία θα την ψηφίσει η αντιπολίτευση» - «Η δική μου υποχρέωση είναι να αναβαθμίσω την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας», αναφέρει ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςτοποθετείται αναλυτικά για την συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας τονίζοντας ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας μας σε τρία επίπεδα.


Με άρθρο του στην ιστοσελίδα Liberal.gr  σημειώνει πως η συμφωνία, πρώτον θωρακίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις και τονώνει την αποτρεπτική τους ικανότητα ενώ σημειώνει ότι έχει και θετικό οικονομικό αποτύπωμα καθώς η προμήθεια των πλοίων για το Πολεμικό Ναυτικό «περισσότερο αξίζει και λιγότερο κοστίζει». Δεύτερον, σημειώνει πως η συμφωνία αποτελεί απτή απόδειξη του ενισχυμένου και διευρυμένου πλέγματος στρατηγικών συνεργασιών και συμμαχιών που έχει οικοδομήσει η κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια.

Ειδικά για τη ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής επισημαίνει πως συνιστά πρόνοια πέρα και πάνω από τις δεσμεύσεις συλλογικής υποστήριξης που προβλέπουν η συνθήκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και τονίζει:«Οι κινήσεις της Ελλάδας ενισχύουν ουσιαστικά τις δυνατότητες του ευρωπαϊκού πυλώνα του ΝΑΤΟ και συνεπώς καθιστούν πιο δυνατή ολόκληρη τη διατλαντική συμμαχία».

Τρίτον, ο πρωθυπουργός λέει πως η συμφωνία είναι πρόδρομος για τη σύσφιξη της συνεργασίας ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ και τονίζει: «Η ΕΕ είναι μία οικονομική υπερδύναμη και εκ των πραγμάτων διαθέτει μεγάλη ήπια ισχύ, οφείλει όμως να αποκτήσει και ανάλογο γεωπολιτικό αποτύπωμα». Ο κ. Μητσοτάκης λέει επίσης ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολής Μεσογείου και πως «δεν έχουμε πρόθεση να μπούμε σε κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία».
Επιπλέον λέει πως η συμφωνία αποτελεί σημαντική εθνική παρακαταθήκη, ότι ξεπερνά τα στεγανά της κομματικής αντιπαράθεσης και πως πίστευε πως έχει την υποστήριξη της μεγάλης πλειονότητας του ελληνικού λαού και θα ψηφιζόταν και από την αντιπολίτευση.

«Ο κ. Τσίπρας, δυστυχώς, δεν μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτό του. Επιμένει στο «όχι σε όλα» ακόμη σε μια συμφωνία ιστορικού χαρακτήρα για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων. Αλλά όσο ιστορική είναι η συμφωνία, τόσο ιστορική είναι και η ευθύνη. Όλοι κρινόμαστε από τους πολίτες και την Ιστορία», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

«Η δική μου υποχρέωση είναι να αναβαθμίσω την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας, να ενισχύσω το ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή και να συμβάλω στην προσπάθεια για την ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία. Και αυτό κάνω», καταλήγει ο πρωθυπουργός.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας