Η «αντάρτισσα» πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας παντρεύτηκε με «κοινό θνητό» και έχασε τη βασιλική της ιδιότητα


Η πριγκίπισσα Μάκο μαζί με τη βασιλική της ιδιότητα γύρισε την πλάτη και στο γαμήλιο δώρο των 150 εκατ. γεν (1,36 εκατ. δολάρια) 

Η 29χρονη ανιψιά του αυτοκράτορα Ναρουχίτοπριγκίπισσα Μάκο παντρεύτηκε με κοινό θνητό, τον συνομήλικό της, δικηγόρο Κέι Κομούρο, χάνοντας έτσι μια για πάντα τη βασιλική της ιδιότητα.

Σύμφωνα με την ιαπωνική νομοθεσία, τα θηλυκά μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας χάνουν την ιδιότητά τους μετά το γάμο με έναν «κοινό θνητό», κάτι που δεν προβλέπεται για τα αρσενικά μέλη.
Επίσης, η γαλαζοαίματη από την «Χώρα των Χρυσανθέμων» παρέλειψε να τελέσει αρραβώνα με τις δύο παραδοσιακές τελετές του αυτοκρατορικού οίκου, την τελετή, δηλαδή, «Nosai no Gi» κατά την οποία οι δύο οικογένειες ανταλλάσσουν δώρα και την τελετή «Choken no Gi», όπου το ζευγάρι συναντά επίσημα τον αυτοκράτορα και την αυτοκράτειρα, πριν την τέλεση του γάμου του.

Ακόμη, η πριγκίπισσα Μάκο απέρριψε το γαμήλιο δώρο των 150 εκατ. γεν (1,36 εκατ. δολάρια) που είθισται να δίνει εφάπαξ η κυβέρνηση στις πριγκίπισσες που παντρεύονται κοινό θνητό, αφού με τον γάμο τους χάνουν τον τίτλο τους και όσα προνόμια απορρέουν από αυτόν.Με την κίνησή της αυτή, η «αντάρτισσα» πριγκίπισσα Μάκο, «γύρισε την πλάτη» στην παράδοση χρόνων και είναι η πρώτη γυναίκα μέλος της βασιλικής οικογένειας που το κάνει στην μεταπολεμική Ιαπωνία.

Τα ψυχολογικά προβλήματα της πριγκίπισσας Μάκο 

Η έντονη κριτική που έχει δεχθεί η πριγκίπισσα για την επιλογή του συντρόφου της και το γεγονός ότι είναι κοινός θνητός, της έχει προκαλέσει διαταραχή μετατραυματικού στρες, πράγμα που έχει ανακοινωθεί και επισήμως. Ταμπλόιντ εφημερίδες έχουν γράψει πολλές φορές για οικονομικά ζητήματα που έχουν προκύψει. Η Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου, που οργανώνει τις ζωές των μελών της αυτοκρατορικής οικογένειας, έχει ανακοινώσει ότι η πριγκίπισσα Μάκο πάσχει από μια μορφή διαταραχής μετατραυματικού στρες (PTSD). Αιτία για τα ψυχολογικά προβλήματα της πριγκίπισσας αποτελεί η κριτική που έχει δεχτεί από τα media για την επιλογή να αρραβωνιαστεί έναν «κοινό θνητό».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας