To ταξίδι Μητσοτάκη στο Παρίσι, τα παζάρια στην ακτοπλοΐα, τα δάνεια του Σκλαβενίτη και το σύστημα του Ιβάν

Στο Παρίσι (εκ νέου) ο Μητσοτάκης

-Με αφορμή τη Διάσκεψη για τη Λιβύηπου έχει προγραμματιστεί για την 12ηΝοεμβρίου και θα έχει ως θέμα την προοπτική εκλογών τον Δεκέμβριο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα βρεθεί εκ νέου στο Παρίσι, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν. Η Γαλλία έχει ενεργειακά συμφέροντα στη Λιβύη, με τη γαλλική εταιρεία TOTAL, να μετρά περισσότερες από επτά δεκαετίες δραστηριοποίησης στην αφρικανική χώρα. Το Παρίσι ζητεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για τη διενέργεια των εκλογών στη Λιβύη αλλά και η δέσμευση για αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων και των μισθοφόρων. Στη Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί επί γαλλικού εδάφους θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα της Λιβύης, ενώ με την ευκαιρία Μακρόν και Μητσοτάκης θα κάνουν και μια επικαιροποίηση της κατάστασης μετά και την πρόσφατη υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία.

! Κάποια στιγμή (και δεν θα αργήσει) ο πρόεδρος Κυριάκος θα συζητήσει με τον Μακρόν την οριοθέτηση των 12 ναυτικών μιλίων νότια της Κρήτης. Και από τη στιγμή που θα υπάρξει συνεννόηση θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Το «παζάρι» της ακτοπλοΐας

-Κάτι περίεργα φτάνουν στα αυτιά μου για τις νέες γραμμές – δρομολόγια που είχαν δοθεί σε ακτοπλοϊκές εταιρείες. Τότε στο προσκήνιο τη δουλειά την έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας Κουρουμπλής και στο παρασκήνιο ο υπουργός Επικρατείας, ο μπάρμπα Αλέκος ο Φλαμπουράρης. Τώρα οι ακτοπλόοι συνομιλούν και κάνουν τις δουλειές τους απευθείας με τον υπουργό Πλακιωτάκη. Ένας εξ αυτών είναι ο εφοπλιστής Μανούσης. Επίσης, υπάρχει και ένας ακόμη που όπως μαθαίνω μοιράζει πολλά δώρα (με την καλή έννοια του όρου) μέχρι να γίνει η δουλειά του.

! Η Τράπεζα Πειραιώς θα ήθελε να απαλλαγεί από τα δάνεια του Σκλαβενίτη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν κάποια στιγμή υπάρξει ενδιαφέρον από ένα fund όπως για παράδειγμα από το CVC θα έδινε μετά χαράς την… ευλογία της. Και μιας και αναφέρθηκα στον Σκλαβενίτη, να σας πω ότι αυτό το χρονικό διάστημα, «χτίζει» πολύ δυνατά το e-shop του.

Κάτι περίεργα πανηγύρια

-Το μενού σήμερα περιλαμβάνει και ένα εκκλησιαστικό παρασκήνιο, που έχει και οικονομική προέκταση. Προχθές, λοιπόν, στα Χανιά στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων πραγματοποιήθηκε  η πρώτη ημερίδα που αφιερώθηκε στα 30 χρόνια ευκλεούς Πατριαρχικής Διακονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Πέραν όλων των άλλων για πρώτη φορά έλαβαν χώρα οι εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου του νεοσύστατου Ιδρύματος «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» τα μέλη του οποίου παρουσίασε ο Επίσκοπος Δορυλαίου (μιλάμε για τεράστια μορφή που πολύ σύντομα, όπως μαθαίνω, θα απασχολήσει το Πανελλήνιο). Το Δ.Σ.  απαρτίζεται από τον Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ (κάποιοι τον εμφανίζουν ως φαβορί για την διαδοχή του Οικουμενικού θρόνου) που είναι και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, τον Επίσκοπο Δορυλαίου και Ηγούμενο της Μονής κ. Δαμασκηνό, τον Πρωτοσύγκελο κ. Θεόδωρο, τον Αρχιμανδρίτη κ. Αγαθάγγελο, Αρχειοφύλακα των Πατριαρχείων, τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη Κρήτης, τον κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, Δήμαρχο Χανίων και τον γνωστό δικηγόρο κ. Σάκη Αθανάσιο Κεχαγιόγλου, ο οποίος συνδέεται πολύ στενά με τον Επίσκοπο Δορυλαίου.

-Στόχος του Ιδρύματος είναι η δημιουργία ενός παράλληλου συστήματος στην εκκλησία της Κρήτης, που θα έχει απευθείας επαφή με το Φανάρι. Και όλη τη δουλειά την κάνουν ο Δορυλαίου, παρέα με τον Μητροπολίτη Αυστραλίας και μια περίεργη περί των εκκλησιαστικών παρέα. Και επειδή στη μεγάλη εικόνα υπάρχουν και τεράστιες οικοπεδικές εκτάσεις, θα ήταν χρήσιμο να παρακολουθήσει κανείς την «Άγια» δράση του νεοσύστατου Ιδρύματος. Επί τη ευκαιρία να σημειώσω δύο ακόμη στοιχεία. Το πρώτο αφορά τη στενή σχέση που διατηρεί με την Μονή Αγίας Τριάδας στο Ακρωτήρι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και το δεύτερο σχετίζεται με το γεγονός ότι η συγκεκριμένη παρέα, κάνει υπερκατανάλωση του επωνύμου Μητσοτάκης.

Στην αθηναϊκή κοινωνία τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει έντονη δράση σε επίπεδο κουτσομπολιού ένας (εντελώς) γελοίος εφοπλιστής. Αναφέρομαι στον «καπετάνιο του τάλιρου» που το μόνο που κάνει είναι να ρουφιανεύει όποιον ζηλεύει. Δυστυχισμένος και βουτηγμένος στα κόμπλεξ του, εκδικείται μέχρι και τον… σκύλο του.

Κοροϊδεύουν τον Ιβάν

-Ένας ονόματι Κόλκας που έχει την αίσθηση ότι παρεμβαίνει στον δημόσιο βίο μέσα από κάτι αθλητικά sites που πληρώνει ο πρόεδρος Ιβάν Σαββίδης, ενοχλήθηκε από την πρόσφατη παρουσία του powergame.gr στη Θεσσαλονίκη. Προφανώς, είχε την αξίωση να του ζητηθεί η σχετική άδεια. Μιλάμε για παιδικά κείμενα που στόχο έχουν να χαϊδέψουν τα αυτιά των δυσαρεστημένων οπαδών του ΠΑΟΚ. Όχι της μεγάλης πλειοψηφίας, αλλά των κάφρων. Ο Κόλκας που εμφανίζεται ως ο επί γης εκπρόσωπος του Σαββίδη στη συμπρωτεύουσα, δεν έχει ακόμη αντιληφθεί ότι η παρέμβαση είναι κάτι πολυπαραγοντικό. Απαιτεί σοβαρότητα, συνέπεια  που δεν διαθέτει ο πρόεδρος Σαββίδης. Επίσης, ο Κόλκας, δεν καταλαβαίνει ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν αποφασίζουν με βάση το μεροκάματο που θα πάρουν από το αφεντικό τους. Όσα κείμενα κι αν γράψει, όσα like και αν του κάνουν οι κάφροι, δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσει σοβαρότητα το «σύστημα του Ιβάν».

-Απεναντίας, κάθε χρόνο ο ομογενής επιχειρηματίας θα βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να συντηρεί το ανύπαρκτο πλέον Open και το «εμμονικό» SDNA. Και όσο πληρώνει ο Σαββίδης θα νομίζουν ότι έχουν ρόλο οι Κόλκες και οι υπόλοιποι που έχουν μείνει στις λογικές του Βορρά και του Νότου. Και για να δουν πόσο επηρεάζουν όλοι αυτοί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, δεν έχουν παρά να ξαναδούν το αποτέλεσμα των τελευταίων δημοτικών εκλογών, όπου ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Ορφανός, δεν κατάφερε να «περάσει» ούτε στο δεύτερο γύρο. Πάντως κάποια στιγμή εκείνοι που σέβονται στοιχειωδώς τον Ιβάν, οφείλουν να του κάνουν μια καλή… μετάφραση της πραγματικότητας.

! Και μιας και οι Κόλκες αγαπούν τόσο πολύ την Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, την πατρίδα και τη Μακεδονία, γιατί δεν σηκώνουν μπαϊράκι για το γεγονός ότι εργάζονται σε ένα site που έχει ως ιδιοκτήτρια μια αμφιλεγόμενη off shore. Δεν θα ήταν μια καλή απόδειξη έμπρακτης αγάπης στο Έθνος, αντί της εξωχώριας να δημιουργήσουν μια ελληνική εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη; Εκτός κι αν αντιμετωπίζουν τη συμπρωτεύουσα ως πόλη δεύτερης κατηγορίας, που απλά και μόνο εξυπηρετεί τις φιλοδοξίες και τα πάθη τους…

! Μήπως φταίει το αθηναϊκό κατεστημένο για τον διασυρμό του ΠΑΟΚ ακόμη και από τον Βόλο του Μπέου;

Πρεμιέρα για το ομόλογο της Capital

-Αυξημένο ενδιαφέρον καταγράφεται στην αγορά για το ομόλογο της Capital Product Partners, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη. Απολύτως λογικό αφού μιλάμε για εξασφαλισμένη επένδυση, απολύτως εναρμονισμένη με την τάση της αγοράς. Πρόκειται για ομόλογο έως 150 εκατ. ευρώ, διάρκειας πέντε ετών, διαιρούμενου σε έως 150.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ η κάθε μία. Από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες επενδυτές έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις κάλυψης προσερχόμενοι απευθείας στα καταστήματα των συντονιστών κυρίων αναδόχων, ήτοι της «Τράπεζας Πειραιώς», της «Alpha Bank A.E.» και της «Euroxx Χρηματιστηριακής Α.Ε.Π.Ε.Υ.» και της αναδόχου «Optima bank». Αν κρίνω από τα όσα φτάνουν στα αυτιά μου από ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά την αγορά, η επιτυχία του ομολόγου της Capital, είναι κάτι περισσότερο από δεδομένη. Όπως και οι αποδώσεις όσων αποφασίσουν να επενδύσουν.


ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρωτοδικείο Λάρισας: Αφήνουν 68χρονη καρκινοπαθή, Ανήμπορη και κατάκοιτη στο έλεος του σεισμού !

ΓΡΕΒΕΝΑ:Τίτλοι τέλους για την πολύκροτη υπόθεση των ναρκωτικών. Αθώος ο ένας εκ των δυο κατηγορουμένων!

Σεισμός στην Ελασσόνα: Ανησυχούν οι σεισμολόγοι για τα 5,9 Ρίχτερ -«Σπάνιο φαινόμενο, ενεργοποιήθηκε άγνωστο ρήγμα»