Στις 29 Νοεμβρίου το πρώτο debate του ΚΙΝΑΛ στην ΕΡΤ, οι δημοσιογράφοι που προτάθηκανΣτην τηλεδιάσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων των πέντε υποψηφίων με τους κυρίους Κωνσταντίνο Ζούλα, Φώτη Καφαράκη και Γιάννη Τρουπή (μετά την άρνηση Παπανδρέου) συμφώνησαν να γίνει το debate με τους υπόλοιπους πέντε υποψηφίους (Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Καστανίδης, Παύλος Χρηστίδης, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος).

Η ΕΡΤ πρότεινε, για να εκπροσωπηθούν όλα τα είδη των ΜΜΕ, να συμμετάσχουν οι δημοσιογράφοι:

  • Γιώργος Κουβαράς (Action 24),
  • Τάσος Παππάς (Εφημερίδα των Συντακτών)
  • Παύλος Τσίμας (Ρ/Σ ΣΚΑΪ)

Συντονίστρια του debate θα είναι η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Με την πρόταση συμφώνησαν οι τέσσερις υποψήφιοι, ενώ ενστάσεις διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Νίκου Ανδρουλάκη, Βαγγέλης Τσόγκας. «Η πλευρά Ανδρουλάκη θα επιθυμούσε να υπάρξει εκπροσώπηση από τους δημοσιογράφους των ιδιωτικών καναλιών ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη επικοινωνιακή διάχυση».

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, κ. Ζούλας εξήγησε ότι η επιλογή των δημοσιογράφων είναι δικαιοδοσία της ΕΡΤ, όμως αποφασίστηκε να γίνει μια κρούση από τη Δημόσια Τηλεόραση στα ιδιωτικά κανάλια ώστε να διερευνηθεί εάν έχουν πρόθεση να στείλουν δημοσιογράφους για το debate.

Μόλις υπάρξει απάντηση, θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι για να συζητήσουν με τους δημοσιογράφους που τελικά θα επιλεγούν για τις λεπτομέρειες του debate (σκηνοθεσία, θεματικές ενότητες, χρονική διάρκεια ερωτήσεων κ.λ.π.)

ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας