Κοροναϊός – Πάνω από 65.000 κρούσματα τις πρώτες 10 μέρες – Δεν έρχονται Άγιες Νύχτες


Με 65.787 κρούσματα το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και με 539 νεκρούς, η μισή Ελλάδα έχει ήδη βυθιστεί στο χειρότερο κύμα της πανδημίας χωρίς να πλέει δίπλα της καμία σανίδα σωτηρίας. Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι άνθρωποι διακομίζονται στα νοσοκομεία με κοροναϊό και όλο περισσότεροι είναι εκείνοι που πάσχουν που άλλες ασθένειες αλλά δεν μπορούν να χωρέσουν στη βεντάλια της νοσηλείας καθώς κρεβάτια σε κλινικές δεν υπάρχουν και οι γιατροί που θα τους παρακολουθούσαν επιστρατεύτηκαν στην λεγόμενη πρώτη γραμμή η οποία δοκιμάζει τα όρια της αντοχής της.

Σκοτεινή πρόβλεψη

Τις τελευταίες 48 ώρες έγιναν 868 νέες εισαγωγές με κανένα διαθέσιμο κρεβάτι στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας και με έναν επιδημιολογικό χάρτη όπου 22 περιοχές της χώρας βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο. Τα προγνωστικά μοντέλα προβάλλουν στο άμεσο μέλλον ένα ημερολόγιο με ακόμη πιο εφιαλτικές μέρες και νύχτες, με ακόμη περισσότερες χιλιάδες κρούσματα και με ασθενείς που θα πεθαίνουν χωρίς να μπορούν πλέον τα νοσοκομεία να τους περιθάλψουν. Η σκιά της πανδημίας καλύπτει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα και κινήθηκε πιο γρήγορα και πιο μολυσματικά απ’ όσο ανέμεναν οι ειδικοί οι οποίοι βλέπουν ότι ο νέος ιός και οι μεταλλάξεις του σαρώνουν ολόκληρη την Ευρώπη. Σε ένα μέτωπο χιλιάδων χιλιοομέτρων, προκαλούν τον φόβο από τα Βαλκάνια μέχρι την Αγγλία, ακόμα και σε περιοχές με μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη γιατί ο ιός φλερτάρει με τον εμβολιασμένο οργανισμό, χωρίς αυτή η σύντομη συνύπαρξη να αποβαίνει ολέθρια. Ομως είναι υπαρκτή εξαιτίας μίας πεποίθησης που διαδόθηκε πριν το κύμα λάβει κατακλυσμιαίες διαστάσεις, και έκανε εκατομμύρια ανθρώπους να πιστέψουν ότι είναι άτρωτοι.

Οι δεύτερες σκέψεις

Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, το σύνθημα που δόθηκε ότι με τη δεύτερη δόση κερδίζουμε το ελιξίριο της ανοσίας, οδήγησε στην έλειψη κάθε στοιχειώδους μέτρου ατομικής προστασίας, και η κανονικότητα επιβλήθηκε το ίδιο ξαφνικά για εκείνους που εμβολιάστηκαν όσο ξαφνικά είχε εκλείψει στις αρχές του 2020. Πλέον οι δεύτερες σκέψεις των επιστημόνων αντηχούν εντονότερα καθώς βλέπουν πως έχουν να κάνουν με έναν ιό με εξαιρετικές εξελικτικές προδιαγραφές που μπορεί να ανακοπεί μόνο με δραστικά μέτρα, τα οποία σκέφτονται όλο και περισσότερες κυβερνήσεις στην Ευρώπη και στα οποία προσανατολίζεται και η ελληνική κυβέρνηση, έχοντας κατά νου περιορισμούς σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα και σουπερμάρκετ. Με κάθε ευκαιρία πάντως, διατρανώνει την αντίθεσή της στην επιβολή ενός νέου lockdown.

ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας