Κόκκινος συναγερμός στο δημόσιο νοσοκομείο Βόλου

Κόκκινος συναγερμός στο δημόσιο νοσοκομείο Βόλου


Μεγάλη ανησυχία στην ιατρική κοινότητα του Βόλου έχει προκαλέσει ο εντοπισμός περιστατικών κορωνοϊού στην Α' Παθολογική Κλινική μη covid του δημοσίου νοσοκομείου Βόλου, μετά από έλεγχο με rapid tests που έγινε σε ασθενείς.

Μέχρι στιγμής έχουν προκύψει τέσσερα θετικά rapid tests και από το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου δόθηκε εντολή για μοριακό έλεγχο στους ασθενές που βρέθηκαν θετικοί, έτσι ώστε να βεβαιωθεί για το ακριβές και αληθές του αποτελέσματος. Εάν πιστοποιηθούν τα περιστατικά και από τον μοριακό έλεγχο θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τη διοίκηση του νοσοκομείου, για το πως μεταδόθηκε ο ιός στους ασθενείς της Α' Παθολογικής Κλινικής μη covid. Δηλαδή σε ασθενείς που δεν έρχονται σε επαφή με τις Κλινικές Covid-19 του Νοσοκομείου. Οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού, σε λάθος χειρισμό ή κάποιος από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου είναι θετικός και μετέδωσε τον ιό στους ασθενείς;

Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι, ότι και κατά το προηγούμενο κύμα της πανδημίας είχαν εντοπιστεί και άλλα περιστατικά σε ασθενείς, παρόλο που για την είσοδο των επισκεπτών στο νοσοκομείο απαιτείται αρνητικό rapid test έως 48ωρών για τους εμβολιασμένους και για τους ανεμβολίαστους μοριακό test, το οποίο πρέπει επαναλαμβάνεται ανά δυο ημέρες.

Στη Μαγνησία το τελευταίο 24ωρο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε εκατόν πενήντα ένα περιστατικά που δείχνουν το μέγεθος του χάους που επικρατεί στο ΕΣΥ Μαγνησίας.

ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μ.Παγώνη: «Οι ανεμβολίαστοι να μπαίνουν με rapid test και διπλή μάσκα στα σούπερ μάρκετ - Ξεχάστε τα Χριστούγεννα»

Νέα μέτρα – Σε ισχύ από τις 6 το πρωί – Όλες οι αλλαγές σε εργασία, εστίαση, λιανεμπόριο

Εξαπλώνεται η μετάλλαξη Όμικρον, η μια χώρα μετά την άλλη επιβάλλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς - Πότε θα υπάρξουν σαφή δεδομένα