Μητσοτάκης: Στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική σταθερότητα- Θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές


Με τον Πρόεδρο της Forbes Media, Steve Forbes συνομίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Αρχαία Σοφία, Σύγχρονη Πυξίδα».

Με το βλέμμα στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, αλλά και για να αποφύγει αναταραχή στο γαλάζιο στρατόπεδο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαψεύδει τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και στέλνει μηνύματα πολιτικής σταθερότητας, αλλά ταυτόχρονα θέτει ήδη την ατζέντα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Έτσι το μεσημέρι, στο τέλος της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, διαβεβαίωσε τους γαλάζιους βουλευτές ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και τους συνέστησε να κάνουν ανάλογα τον πολιτικό σχεδιασμό τους. Και κατά τη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Forbes Media, Steve Forbes στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Αρχαία Σοφία, Σύγχρονη Πυξίδα» το απόγευμα, ο κ. Μητσοτάκης αφενός έστειλε μήνυμα προς επενδυτές στο εξωτερικό ότι στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική σταθερότητα, αφετέρου εξέφρασε την αισιοδοξία του για νίκη στις επόμενες εκλογές.

Ειδικότερα στο ερώτημα ποια είναι τα βασικά διδάγματα από την κρίση, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρώτα από όλα “η υπερβολική λιτότητα σκοτώνει την οικονομία” και πρόσθεσε ότι το δεύτερο μάθημα συνοψίζεται στη φράση «μην εμπιστεύεσαι ποτέ τους λαϊκιστές όταν παρουσιάζουν ένα μανιφέστο που όλοι γνωρίζουμε ότι παραείναι καλό για να είναι αληθινό».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι: “Αυτό ουσιαστικά συνέβη στην Ελλάδα και έτσι χάσαμε τρία με τέσσερα χρόνια ανάπτυξης το 2015 όταν εξελέγη μια λαϊκιστική κυβέρνηση που παραπλάνησε απολύτως τον λαό και κατέληξε να κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που είχε υποσχεθεί. Η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι ότι αντλήσαμε διδάγματα από αυτό που συνέβη. Όπως είπατε, είμαστε μια κεντροδεξιά κυβέρνηση που είναι προσανατολισμένη στις μεταρρυθμίσεις, με απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή.”

ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξι μέτρα για στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και διασκέδαση

Πρωτοχρονιά με την Όμικρον να «καλπάζει», τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, νέες οδηγίες για τα PCR, πότε κάνουμε τεστ

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας